Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

about.sq.xhtml 6.9KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198
 1. <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
 2. <html>
 3. <head>
 4. <title>Rreth Free Software Foundation Europe</title>
 5. </head>
 6. <body>
 7. <div align="right">
 8. <h2>
 9. Përpjekje për liri<br />
 10. në një shoqëri shifrore.
 11. </h2>
 12. </div>
 13. <h1>Rreth FSFE-së</h1>
 14. <p>
 15. Free Software Foundation Europe (FSFE) është një organizëm
 16. joqeveritar, jofitimprurës dhe (në disa vende) bamirës kushtuar
 17. <a href="/documents/freesoftware.html">Free Software-it ku me Free
 18. nënkuptohet liria</a>.
 19. </p>
 20. <h3>Vështrimi i Free Software-it</h3>
 21. <p>
 22. Aftësia për të pasur dhe punuar me software përcakton se cilët kanë
 23. mundësi të të marrin pjesë në një shoqëri shifrore. Kështu që,
 24. liria për të përdorur, kopjuar, ndryshuar dhe rishpërndarë software
 25. -- siç përshkruhet tek
 26. <a href="/documents/freesoftware.html">përkufizimi i Free
 27. Software-it</a> -- lejon pjesëmarrje të barabartë në epokën e
 28. informacionit.
 29. </p>
 30. <p>
 31. Vështrimi i Free Software-it është ai i një baze të qëndrueshme
 32. për lirinë në një botë shifrore -- njëherazi në kontekstin
 33. <a href="/documents/eur5greve.html">ekonomik</a> dhe shoqëroro-etik.
 34. Free Software-i është një piketë e rëndësishme për
 35. <a href="/projects/wsis/fs.html">lirinë, demokracinë, të drejtat e
 36. njeriut dhe zhvillimin</a> në një shoqëri shifrore.
 37. </p>
 38. <p>
 39. FSFE-ja i është kushtuar mbështetjes së tërë anëve të Free
 40. Software-it në Europë. Krijimi i shqetësimit mbi këto çështje,
 41. sigurimi i Free Software-it politikisht dhe ligjërisht, dhe dhënia e
 42. lirisë njerëzve përmes mbështetjes së zhvillimit të Free
 43. Software-it janë çështje qendrore të FSFE-së.
 44. </p>
 45. <p>
 46. Për këto arsye, FSFE-ja u themelua më 2001 si organizmi vëlla
 47. Europian i
 48. <a href="http://www.fsf.org">Free Software Foundation</a> në Boston, MA,
 49. USA. Secili është financiarisht, ligjërisht dhe personalisht i pavarur
 50. nga tjetri, duke mbetur pjesë të rrjetit ndërkombëtar Free Software
 51. Foundation.
 52. </p>
 53. <h3>Vështrimi mbi Bashkëpunimin</h3>
 54. <p>
 55. Vështrimi i dytë, tashmë pjesë e FSFE-së, është ai i një Europe
 56. të bashkuar nën frymën e bashkëpunimit tej kufijve kulturorë.
 57. </p>
 58. <p>
 59. Jo vetëm që na duhet të merremi me realitetin politik të Bashkimit
 60. Europian, i cili që tani mban një pjesë të madhe të qeverisjes që
 61. prek shoqërinë shifrore, por po e shohim veten duke punuar në një
 62. fushë ku dëgjohet gjerësisht zëri i shoqërive të mëdha
 63. shumëkombëshe. Të cilat priren të punojnë me një nivel shumë të
 64. lartë integrimi, bashkërendimi dhe qëndrueshmërie ndërmjet vendeve,
 65. në shkallë europiane dhe mbarëbotërore, çka u lejon të shtyjnë
 66. interesat e tyre më tej përmes taktikës "përça dhe sundo".
 67. </p>
 68. <p>
 69. Te dhe me FSFE-në, qëndrojmë të bashkuar dhe veprojmë në nivele
 70. vendorë dhe ndërkombëtarë, duke ngritur një zë që nuk mund të
 71. shpërfillet.
 72. </p>
 73. <h2>Parime</h2>
 74. <p>
 75. Si një organizëm me rrënjë në kulturën dhe traditat Europiane,
 76. besojmë në dhe ndjekim parime themelorë si demokracia,
 77. shumëanëshmëria, bashkëpunimi, dialogu dhe tejdukshmëria.
 78. </p>
 79. <p>
 80. Shkurt, veprojmë brenda një ngrehine të rrjetëzuar, mbi baza ekipesh,
 81. e cila është e hapur për këdo që ndan me ne
 82. <a href="/about/self-conception.html">kuptimin bazë</a> të FSFE-së dhe
 83. që don të <a href="/contribute/contribute.html">marrë pjesë</a>.
 84. </p>
 85. <p>
 86. Punojmë shumë për t´ju përmbajtur këtyre parimeve sa më shumë të
 87. jetë e mundur, edhe pse në disa raste bën vaki që realiteti, në
 88. trajtën e burimeve të kufizuar ose probleme të tjerë, të na bëjë
 89. të mos arrijmë idealet tona. Nëse mendoni që keni hasur një rast të
 90. tillë dhe mund të na ndihmoni të përmirësohemi, ju lutem
 91. përfshihuni, qoftë <a href="/contribute/contribute.html">drejtpërsëdrejti</a>,
 92. qoftë përmes ndonjërit prej
 93. <a href="/associates/">organizmave bashkëpunëtorë tanët</a>.
 94. </p>
 95. <h2>Më Tepër Të Dhëna</h2>
 96. <ul>
 97. <li><p><b>Si e shohim vetveten dhe më tepër:</b><br/>
 98. <a href="self-conception.html">Vetëkonceptimi</a> i FSF Europës
 99. </p></li>
 100. <li><p><b>Cilët jemi:</b><br/>
 101. <a href="team.html">Ekipi</a> i FSF Europës
 102. </p></li>
 103. <li><p>
 104. <b>Cili është ligjërisht përgjegjës:</b><br/>
 105. <a href="members.html">Anëtarë</a> të shoqatës
 106. </p></li>
 107. <li><p>
 108. <b>Si vihet në jetë:</b><br/>
 109. <a href="/about/legal/">Struktura Ligjore</a> e FSF Europës
 110. </p></li>
 111. <li><p>
 112. <b>Sa kemi<a href="/donate/donate.html">marrë</a> dhe si e kemi
 113. shpenzuar:</b><br/>
 114. <a href="/about/funds/funds.html">Rrjedha Paraje</a> të FSF Europës
 115. </p></li>
 116. <li><p>
 117. <b>Cilët janë dhuruesit tanë:</b><br/>
 118. <a href="/donate/thankgnus.html">Falënderime për GNU-të</a> e FSF
 119. Europës
 120. </p></li>
 121. <li><p>
 122. <b>Nëse doni të lidhni ¨site¨-in tonë:</b><br/>
 123. <a href="/about/graphics/graphics.html">Punime artistike dhe
 124. Grafika</a> të FSF Europës
 125. </p></li>
 126. </ul>
 127. <h2>Organizma Vëllezër</h2>
 128. <p>
 129. Organizmat vijues janë organizma vëllezër të FSFE-së në rrjetin
 130. mbarëbotëror FSF. Po punojmë së bashku ligjërisht, financiarisht
 131. dhe personalisht, të pavarur nga njëri tjetri dhe në frymën e
 132. bashkëpunimit të barabartë.
 133. </p>
 134. <ul>
 135. <li><p>
 136. <b>Free Software Foundation North America</b><br />
 137. <code><a href="http://www.fsf.org">http://www.fsf.org</a></code><br />
 138. Free Software Foundation origjinal, i ndodhur në Boston, MA, USA.
 139. </p></li>
 140. <li><p>
 141. <b>Free Software Foundation India</b><br />
 142. <code><a href="http://fsf.org.in">http://fsf.org.in</a></code>
 143. </p></li>
 144. <li><p>
 145. <b>Free Software Foundation Latin America</b><br />
 146. <code><a href="http://www.fsfla.org">http://www.fsfla.org</a></code>
 147. </p></li>
 148. </ul>
 149. <h2>Mbështetje</h2>
 150. <p>
 151. Si një organizëm jofitimprurës, jemi në shkallë të gjerë të varur
 152. te njerëzit për t´i bërë veprimtaritë tona edhe të tyret -- ose
 153. <a href="/contribute/contribute.html">duke u përfshirë</a>, ose përmes
 154. <a href="/donate/donate.html">dhurimeve</a>. Ju lutemi ndihmoni!
 155. </p>
 156. </body>
 157. <timestamp>$Date$ $Author$</timestamp>
 158. <translator>Besnik Bletën</translator>
 159. </html>
 160. <!--
 161. Local Variables: ***
 162. mode: xml ***
 163. End: ***
 164. -->