Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

codeofconduct.sq.xhtml 4.3KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108
 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
 2. <html>
 3. <head>
 4. <title>Kod Sjelljeje - FSFE</title>
 5. </head>
 6. <body class="article" id="codeofconduct">
 7. <p id="category"><a href="/about/">Mbi</a></p>
 8. <h1>Kod Sjelljeje</h1>
 9. <p id="introduction" class="p-summary">
 10. KS-ja me dy fjalë: Free Software Foundation Europe (FSFE) dhe bashkësia
 11. e tij synojnë të ofrojnë një mjedis miqësor dhe të qetë për çdo pjesëmarrës
 12. në veprimtaritë e FSFE-së, në internet dhe në botën reale. Nga krejt
 13. pjesëmarrësit e çfarëdo veprimtarie të FSFE-së pritet sjellje e shkëlqyer
 14. kundrejt njëri-tjetrit. Sjellja e keqe mund të shpjerë në përjashtimin
 15. nga veprimtaritë tona dhe/ose nga infrastruktura jonë teknike. Nëse
 16. keni qenë të pranishëm në një situatë në të cilën fryma e Kodit të Sjelljes
 17. është cenuar, ju lutemi, lidhuni me <a
 18. href="#CARE">ekipin tonë qendror CARE</a>.
 19. </p>
 20. <p>
 21. Software-i i Lirë merret me lirinë dhe këtë bën edhe bashkësia jonë.
 22. Ne dëshirojmë të bashkëpunojmë dhe të punojmë tok duke respektuar
 23. opinionet, aftësitë dhe interesat e ndryshme. Ne, si një bashkësi dashamirëse,
 24. i nxisim krejt pjesëmarrësit të jenë të shkëlqyer me njëri-tjetrin.
 25. </p>
 26. <p>
 27. Ky Kod Sjelljeje zbatohet mbi krejt veprimtaritë e kryera nga FSFE-ja,
 28. si dhe mbi infrastrukturën tonë <em>online</em>. Kjo e fundit përfshin,
 29. por nuk kufizohet me, listat tona të postimeve, wiki-t, mediat shoqërore,
 30. grupet, forumet dhe çfarëdo mjeti të komunikimit dixhital që administrohen
 31. nga FSFE-ja. Kodi i Sjelljes zbatohet po njësoj mbi krejt pjesëmarrësit,
 32. përfshi, por pa u kufizuar te, folësit, vullnetarët, pjesëtarë të stafit,
 33. ekspozues, etj.
 34. </p>
 35. <h2>Kod Sjelljeje</h2>
 36. <p>
 37. Ftojmë dhe nxisim të gjithë të shprehin opinionet e tyre mbi temat
 38. që kanë lidhje me fushën tonë. Krejt pjesëmarrësit do të duhej të ndiheshin
 39. gjatë gjithë kohës të lirë për ta bërë këtë, pa patur frikë se mos sulmohen,
 40. ndëshkohen ose ngacmohen. I kërkojmë gjithkujt të respektojë dhe të jetë
 41. i matur kundrejt njëri-tjetrit, veçanërisht kur përpiqet të ofrojë
 42. kritikë konstruktive.
 43. </p>
 44. <p>
 45. Që të farkëtojmë në bashkësinë tonë tolerancën, respektin dhe mikpritjen,
 46. ne biem dakord të mos merremi me të folur apo veprime diskriminuese,
 47. njollosëse, apo fyese, përfshi lidhur me (por pa u kufizuar me) gjinitë,
 48. prirjet seksuale, racat, kombësitë, fetë apo profesionet. Jemi një bashkësi
 49. e shumë kombësive dhe prejardhjeve, dhe i gëzohemi forcës tonë të bazuar
 50. në diversitet.
 51. </p>
 52. <h2>Masa displinore</h2>
 53. <p>
 54. Nëse keni pësuar apo jeni bërë dëshmitar sjelljeje në kundërshtim
 55. me parimet e ngulitura në këtë Kod Sjelljeje, ju lutemi, sillini incidente
 56. të tilla në vëmendje të ekipit përkatës vendor ose <a href="#CARE">të
 57. ekipit tonë qendror CARE</a> (CARE = CoC Active Response Ensurers) sa
 58. më shpejt që të jetë e mundur. Në varësi të veprimtarisë së dhënë,
 59. do të gjeni kontakte për ekipin vendor CARE.
 60. </p>
 61. <p>
 62. Ju lutemi, mos ngurroni të përhapni Kodin e Sjelljes me pjesëmarrës
 63. në diskutime, <em>online</em> dhe <em>offline</em>, për të garantuar
 64. mjedis respekti dhe dashamirësie. Free Software Foundation Europe ruan
 65. të drejtën t’i mohojë hyrjen dhe/ose të dëbojë prej një veprimtarie apo
 66. segmenti infrastrukture të saj (p.sh. wiki, lista postimesh, etj) cilindo
 67. individ që rezulton të jetë sjellë në kundërshtim me parimet e theksuara
 68. më sipër.
 69. </p>
 70. <h2 id="CARE">Ekipi CARE Qendror</h2>
 71. <p>
 72. Me ekipin CARE qendror mund të lidheni përmes email-it <a href="mailto:care at
 73. fsfe dot org">care te fsfe dot org</a>. Anëtarët e ekipit CARE radhiten
 74. më poshtë, dhe jeni të mirëpritur të lidheni me ta edhe individualisht.
 75. </p>
 76. <div id="team" class="section grid-100">
 77. <care-team-list />
 78. </div>
 79. <p>
 80. Ankesat rreth anëtarësh të ekipeve CARE duhet t’i drejtohen <a
 81. href="/about/team.html">presidentit të FSFE-së</a>.
 82. </p>
 83. </body>
 84. <sidebar promo="about-fsfe" />
 85. <timestamp>$Date$ $Author$</timestamp>
 86. </html>
 87. <!--
 88. Local Variables: ***
 89. mode: xml ***
 90. End: ***
 91. -->