Browse Source

adding sq translations for the events of 2013

svn path=/trunk/; revision=26690
tags/stw2018
guest-Besnik_b 5 years ago
parent
commit
0390327312
56 changed files with 1340 additions and 0 deletions
 1. 25
  0
    events/2013/event-20130118-01.sq.xml
 2. 24
  0
    events/2013/event-20130121-01.sq.xml
 3. 22
  0
    events/2013/event-20130121-02.sq.xml
 4. 21
  0
    events/2013/event-20130201-01.sq.xml
 5. 19
  0
    events/2013/event-20130203-01.sq.xml
 6. 18
  0
    events/2013/event-20130204-01.sq.xml
 7. 19
  0
    events/2013/event-20130214-01.sq.xml
 8. 26
  0
    events/2013/event-20130215-01.sq.xml
 9. 19
  0
    events/2013/event-20130222-01.sq.xml
 10. 21
  0
    events/2013/event-20130223-01.sq.xml
 11. 19
  0
    events/2013/event-20130305-01.sq.xml
 12. 18
  0
    events/2013/event-20130314-01.sq.xml
 13. 25
  0
    events/2013/event-20130315-01.sq.xml
 14. 21
  0
    events/2013/event-20130316-01.sq.xml
 15. 19
  0
    events/2013/event-20130323.sq.xml
 16. 23
  0
    events/2013/event-20130411-01.sq.xml
 17. 17
  0
    events/2013/event-20130413-01.sq.xml
 18. 25
  0
    events/2013/event-20130419-01.sq.xml
 19. 24
  0
    events/2013/event-20130420-01.sq.xml
 20. 27
  0
    events/2013/event-20130515-01.sq.xml
 21. 24
  0
    events/2013/event-20130517-01.sq.xml
 22. 33
  0
    events/2013/event-20130517-02.sq.xml
 23. 18
  0
    events/2013/event-20130517-03.sq.xml
 24. 18
  0
    events/2013/event-20130522-01.sq.xml
 25. 23
  0
    events/2013/event-20130522-02.sq.xml
 26. 28
  0
    events/2013/event-20130601-01.sq.xml
 27. 17
  0
    events/2013/event-20130615-01.sq.xml
 28. 24
  0
    events/2013/event-20130621-01.sq.xml
 29. 29
  0
    events/2013/event-20130624-01.sq.xml
 30. 16
  0
    events/2013/event-20130706.sq.xml
 31. 17
  0
    events/2013/event-20130709.sq.xml
 32. 24
  0
    events/2013/event-20130719-01.sq.xml
 33. 15
  0
    events/2013/event-20130726-01.sq.xml
 34. 20
  0
    events/2013/event-20130803-01.sq.xml
 35. 17
  0
    events/2013/event-20130803-02.sq.xml
 36. 15
  0
    events/2013/event-20130807-01.sq.xml
 37. 24
  0
    events/2013/event-20130816-01.sq.xml
 38. 17
  0
    events/2013/event-20130817-01.sq.xml
 39. 24
  0
    events/2013/event-20130903-01.sq.xml
 40. 18
  0
    events/2013/event-20130912-01.sq.xml
 41. 17
  0
    events/2013/event-20130920-01.sq.xml
 42. 24
  0
    events/2013/event-20130920-02.sq.xml
 43. 16
  0
    events/2013/event-20130921-01.sq.xml
 44. 18
  0
    events/2013/event-20130927-01.sq.xml
 45. 19
  0
    events/2013/event-20130928-01.sq.xml
 46. 18
  0
    events/2013/event-20131004-01.sq.xml
 47. 25
  0
    events/2013/event-20131012-01.sq.xml
 48. 25
  0
    events/2013/event-20131018-01.sq.xml
 49. 23
  0
    events/2013/event-20131021-01.sq.xml
 50. 24
  0
    events/2013/event-20131026-01.sq.xml
 51. 15
  0
    events/2013/event-20131109-01.sq.xml
 52. 24
  0
    events/2013/event-20131114-01.sq.xml
 53. 25
  0
    events/2013/event-20131115-01.sq.xml
 54. 89
  0
    events/2013/linuxtag-2013.sq.xhtml
 55. 90
  0
    events/2013/rmll-2-2013.sq.xhtml
 56. 35
  0
    events/2013/rmll-2013.sq.xhtml

+ 25
- 0
events/2013/event-20130118-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,25 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-01-18" end="2013-01-18">
<title>Takimi mujor i Anëtarëve Shok në Vjenë, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të jemi aty
nga ora 18:00, me diskutimet që fillojnë më 19:00. Si zakonisht, kjo
ftesë është për këdo të interesuar mbi FSFE-në dhe Software-in e Lirë.
Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-01-18</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 24
- 0
events/2013/event-20130121-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-01-21" end="2013-01-21">
<title>Takim në Paris i Anëtarësisë Shok Me Rastin e Vitit të GNU-së</title>
<body>
<p>
Për të filluar me vitin e GNU-së, anëtarët shok të FSFE-së dhe veprimtarë
të software-it të lirë do të mblidhen në Paris për të diskutuar mbi tema të tilla
si se si të promovohen liria dhe sisteme celularë Android që respektojnë
privatësinë, dhe se si të nxitet një debat rreth se si të merremi me rrjetet
shoqërore në epokën e internetit përmes nismës GNU Consensus. Por takimi është
gjithashtu një mundësi e mirë për një çast informal shplodhjeje për në, i hapur
për këdo. [<a href="https://wiki.fsfe.org/groups/Paris">Mirë u takofshim në
La Mutinerie.org, 19:00!</a>]
</p>
</body>
<page>https://wiki.fsfe.org/groups/Paris</page>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>fr</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 22
- 0
events/2013/event-20130121-02.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,22 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-01-21" end="2013-01-21">
<title>Software-i i Lirë në sektorin publik - Paris, Francë</title>
<body>
Në një veprimtari në Ministrinë e Ekonomisë në Francë, presidenti i FSFE-së
Karsten Gerloff do të mbajë një përmbledhje mbi trajtimet që vende të ndryshme
europiane po ndërmarrin lidhur me Software-in e Lirë.

</body>
<link>http://www.etatsgenerauxdelopensource.org/</link>
<tags>
<tag>fr</tag>
<tag>paris</tag>
<tag>policy</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 21
- 0
events/2013/event-20130201-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,21 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-02-01" end="2013-02-01">
<title>Çlironi Android-in Tuaj në Parlamentin Europian</title>
<body>
<p>Alexander Alvaro, zëvendëspresident i Parlamentit Europian, po organizon një veprimtari "Çlironi Android-in Tuaj" më 1 Shkurt, në orën 16. Erik Albers, Dimitrios Symeonidis dhe Cheryl D. Miller do të mbajnë një fjalë secili. Nëse po mendoheni se si të çlironi telefonin tuaj, nuk duhet ta humbni këtë veprimtari. Dhe nëse e keni çliruar tashmë telefonin tuaj, do të ketë një mundësi për ju, si edhe për këdo tjetër të interesuar, të realizoni një regjistrim profesional dëshmish të xhirimit të software-it të lirë në pajisje celulare.</p>
<p>Veprimtaria do të zhvillohet në ndërtesën 'Altiero Spinelli', ashensori G, kati i 5-të, dhoma A5G375. Lypset regjistrim, por regjistrimi është i hapur dhe publik.</p>
</body>
<link>http://erikjosefsson.eu/sites/default/files/epfsug-free-your-android-1-febr.html</link>
<tags>
<tag>be</tag>
<tag>brussels</tag>
<tag>freeyourandroid</tag>
<tag>european parliament</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 19
- 0
events/2013/event-20130203-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,19 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-02-02" end="2013-02-03">
<title>FOSDEM 2013</title>
<body>
Këtë vit, <a href="https://fosdem.org/2013/" target="_blank">FOSDEM</a>-i do të mbahet më 2 dhe 3 Shkurt 2013 në Bruksel. FSFE-ja do të marrë pjesë me një stendë dhe tre biseda. Henrik Sanklef, zëvendëspresident i FSFE-së, do të flasë rreth Searduino <a href="https://fosdem.org/2013/schedule/event/searduino_arduino_simulator_and_c_devel_environment/" target="_blank">Searduino</a> të Shtunën pasdite (më 14:20); Otto Kekäläinen, bashkërenduesi ynë finlandez i anëtarëve shok, do të flasë rreth <a href="https://fosdem.org/2013/schedule/event/public_procurement/" target="_blank">ndreqjes së prokurimeve publike</a> të Shtunën pasdite (më 16:00); Eric Albers, bashkërenduesi ynë për zgjerimin e shtrirjes së FSFE-së, do të flasë rreth <a href="https://fosdem.org/2013/schedule/event/phone_liberation_parties/" target="_blank">Çlirimit të Android-it Tuaj - veprimtari çlirimi të telefonit</a> të Shtunën (më 14:00). Si çdo vit, presim mjaft takime dhe diskutime dhe që t'ia kalojmë mirë të gjithë.
</body>
<page>https://fosdem.org/2013</page>
<tags>
<tag>en</tag>
<tag>FOSDEM 2013</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 18
- 0
events/2013/event-20130204-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,18 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-02-04" end="2013-02-04">
<title>Takim i Anëtarësisë Shok në Mançester</title>
<body>
<p>Grupi i Anëtarësisë Shok për Mançesterin do të takohet te 'Common' më 19:30 për shkëmbimin e tyre të përmuajshëm shoqëror. Jeni të mirëpritur të gjithë.
</p>
</body>
<link>http://www.openstreetmap.org/?lat=53.484214&amp;lon=-2.235989&amp;zoom=18&amp;layers=M</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>gb</tag>
<tag>manchester</tag>
<tag>fellowship</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 19
- 0
events/2013/event-20130214-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,19 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-02-14" end="2013-02-14">
<title>Takim i Anëtarësisë Shok në Berlin</title>
<body>
<p>Takimi i ardhshëm i Anëtarësisë Shok të Berlinit do të mbahet më 14 Shkurt, dhe do të mbahet në <a href="http://zope2.in-berlin.de:8100/wsb/elok/jc-e-lok">e-lok</a> (ngjitur me Ostkreuz). Do të keni mundësinë të takoheni me anëtarë të tjerë shok si dhe me të tjerë dashamirës të Software-it të Lirë. Krejt kjo mund të jetë jo pak zbavitëse, veçanërisht ngaqë është dita <a href="http://ilovefs.org">"E dua Software-in e Lirë"</a>. Për më tepër, mund të siguroni ushqim të mirë dhe më të mirat e pijeve te e-lok, për të kaluar një mbrëmje të gëzuar. Fillimi zyrtar është më 19:30.</p>

<p>Qarkullon ideja e kontributit te #IloveFS përmes paraqitjes/përhapjes së Software-it të Lirë të mahnitshëm. Nëse keni në mendje një software të mirë, mund ta ndani me ne dhe mund ta shpjegoni për 3 minuta, jeni të mirëpritur ta promovoni në takimin tonë!
</p>
</body>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>de</tag>
<tag>berlin</tag>
<tag>fellowship</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 26
- 0
events/2013/event-20130215-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,26 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-02-15" end="2013-02-15">
<title>Takimi mujor i Anëtarësisë Shok në Vjenë, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet te
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të jemi atje
nga ora 18:00, dhe diskutimet rreth temës fillojnë më 19:00.
Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
rreth FSFE-së ose Software-it të Lirë. Presim të takohemi me ju
atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-02-15</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 19
- 0
events/2013/event-20130222-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,19 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-02-22" end="2013-02-22">
<title>Richard Stallman mban një fjalë në Universitetin e Bukureshtit, Rumani</title>
<body>
Richard Stallman, presidenti i Free Software Foundation-it, do të mbajë një fjalë në <a href="http://s.coop/1dlur">Aula Magna, në Fakultetin e Ligjeve të Universitetit të Bukureshtit</a> më 22 Shkurt. Do të flasë rreth <a href="https://www.fsf.org/events/20130222-bucharest">"Software-it të Lirë dhe Lirisë Suaj"</a>. Veprimtaria organizohet nga <a href="http://ceata.org">Fundația Ceata</a>, një grup njerëzish nga Bukureshti që luftojnë për lirinë e përdoruesve të kompjuterit, dhe që tani është fondacioni i parë rumun për Software-in e Lirë.
</body>
<page>http://ceata.org/presa#launch</page>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>RMS</tag>
<tag>speech</tag>
<tag>Freedom</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 21
- 0
events/2013/event-20130223-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,21 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-02-23" end="2013-02-23">
<title>Praktikë me temë Çlironi Android-in Tuaj në Krautspace, Jena</title>
<body>
<p>Hackerspace-i në Jena, "Krautspace", po organizon një praktikë "Çlironi Android-in Tuaj". Erik Albers prej FSFE-së do të vijë për të zhvilluar praktikën. Më pas, pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të organizojnë vetë praktika ÇAT dhe do ta bëjnë këtë në Prill.</p>
<p>Veprimtaria do të zhvillohet në 'Krautspace', Jena, më 23.02. duke filluar në orën 15. Ju lutemi, regjistrohuni më herët.</p>
</body>
<link>https://www.krautspace.de/hswiki:projekte:free-your-android</link>
<tags>
<tag>de</tag>
<tag>freeyourandroid</tag>
<tag>workshop</tag>
<tag>krautspace</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 19
- 0
events/2013/event-20130305-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,19 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-03-05" end="2013-03-05">
<title>Prezantim në CeBIT rreth Software-it të Lirë në pajisje celulare</title>

<body>Të martën, më 5 Mars, <a
href="/about/albers/albers.html">Erik Albers</a> jep një prezantim në CeBIT Open Source Forum rreth "Kini kontroll të plotë të pajisjes suaj - Çlironi Android-in Tuaj". Paraqitja fillon më 4 p.m. me një diskutim pas tij. <a href="http://www.cebit.de/aussteller/forum-open-source/F829401">Forumi zhvillohet në Hollin 6, Stenda F02</a>.

</body>

<tags>
<tag>de</tag>
<tag>front-page</tag>
<tag>freeyourandroid</tag>
<tag>fya</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 18
- 0
events/2013/event-20130314-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,18 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-03-14" end="2013-03-14">
<title>Takimi i Anëtarësisë Shok për Berlinin</title>
<body>
<p>Takimi pasues i Anëtarësisë Shok për Berlinin do të mbahet më 14 Mars dhe do të zhvillohet në <a href="http://zope2.in-berlin.de:8100/wsb/elok/jc-e-lok">e-lok</a> (ngjitur me Ostkreuz). <a href="https://fsfe.org/about/gerloff/gerloff.en.html">Karsten Gerloff, president i FSFE-së</a>, do të jetë i pranishëm në takim dhe po pret të takohet me ju. Me këtë rast organizojmë edhe një Festë Nënshkrimesh me Kyçe GnuPG, me moton: "Festë Nënshkrimesh me Kyçe - Nënshkruar nga Presidenti!"</p>
<p>Veç kësaj, do të diskutojmë mbi çmimet DLD të Berlinit që tani janë shndërruar në çmimin gjerman për DLD-në. Nëse dëshironi të merrni pjesë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve, mos harroni të vini në takimin e anëtarëve shok, për të diskutuar krejt hollësitë.</p>
<p>Si zakonisht, takimi është një rast i mirë për t'u takuar me të tjerë anëtarë shok dhe dashamirës të Software-it të Lirë. Mund të siguroni ushqim të mirë dhe më të mirat e pijeve te e-lok, për të kaluar një mbrëmje të gëzuar. Fillimi zyrtar është më 19:30.</p>
</body>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>de</tag>
<tag>berlin</tag>
<tag>fellowship</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 25
- 0
events/2013/event-20130315-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,25 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-03-15" end="2013-03-15">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-03-15</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 21
- 0
events/2013/event-20130316-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,21 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-03-16" end="2013-03-17">
<title>FSFE-ja në Chemnitzer Linuxtage</title>
<body>
<p>"Chemnitz Linux Days" është një konferencë që merret me GNU/Linux-in dhe Software-in e Lirë. Është e hapur për këdo, për rioshë dhe për të sprovuar. FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë ku mund të informoheni mbi punën tonë dhe të njihni njerëzit që janë pas FSFE-së. Një mënyrë tjetër për prezantim janë dy bisedat që do të mbahen nga Matthias Kirschner dhe Erik Albers.
</p>
<p>
Tema e bisedës së Matthias Kirschner-it është "Vom Aussterben bedroht: Die Universalmaschine Computer" dhe do të mbahet të shtunën (16/03) më 14:00 te salla V2; "Gjithçka mbi Çlironi Android-in Tuaj!" e Erik Albers-it do të diskutohet të shtunën (17/03) më 14:00 në sallën V1.
</p>
</body>
<link>http://chemnitzer.linux-tage.de/2013/</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>de</tag>
<tag>clt2013</tag>
<tag>clt</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 19
- 0
events/2013/event-20130323.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,19 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-03-23" end="2013-03-23">
<title>FSFE-ja në edicionin e 12-të "Augsburger Linux-Infotag"</title>
<body>
<p>FSFE-ja është e pranishme në edicionin e 12-të "Linux-Infotag Augsburg"
me stendë informacionesh dhe sendesh për blerje. Veprimtaria zhvillohet më
23 Mars nga ora 9:30 deri në 17:30 në fakultetin e Teknologjive të
Informacionit të Universitetit të Augsburgut për Shkencat e Zbatuara,
Gjermani. Hyrja është e lirë.</p>
</body>
<link>http://www.luga.de/Aktionen/LIT-2013/</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>de</tag>
</tags>
</event>
</eventset>


+ 23
- 0
events/2013/event-20130411-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,23 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-04-11" end="2013-04-11">
<title>Takim i Anëtarësisë Shok në Berlin</title>
<body>
<p>Takimi i ardhshëm i Anëtarësisë Shok të Berlinit do të mbahet
më 11 Prillr, dhe do të mbahet në <a href="http://zope2.in-berlin.de:8100/wsb/elok/jc-e-lok">e-lok</a>
(ngjitur me Ostkreuz). Do të diskutohet për tema të ndryshme, mes tyre DLD-ja,
Berliner Linuxtage, si dhe takimi i bashkërenduesve. </p>
<p>Si zakonisht, takimi i anëtarëve shokë është një mundësi e mirë
për t'u takuar me anëtarë të tjerë shok si dhe me të tjerë dashamirës të
Software-it të Lirë. Mund të siguroni ushqim të mirë dhe më të mirat e pijeve
te e-lok, për të kaluar një mbrëmje të gëzuar. Fillimi zyrtar është më 19:30.</p>
</body>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>de</tag>
<tag>berlin</tag>
<tag>fellowship</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 17
- 0
events/2013/event-20130413-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,17 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-04-13" end="2013-04-13">
<title>Takim i Anëtarësisë Shok të Barit</title>
<body>
<p>Takimi i parë zyrtar i grupit të Anëtarësisë Shok në FSFE për Barin do të mbahet të Shtunën, më 3 Prill, në orën 16:00. Takimi do të mbahet në Hotel Parco dei Principi, Viale Europa 6 (në largësi të shkurtër prej aeroportit të Barit-Paleze). Ftojmë të marrin pjesë krejt anëtarët shok, të rinjtë dhe të vjetrit, për të sistemuar grupin e ri dhe për të planifikuar punën tonë. Salla e takimit është rezervuar për emrin Marco Brushes.</p>
</body>
<link>https://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Fellowship%20Meeting%20Bari</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>it</tag>
<tag>Bari</tag>
<tag>Fellowship</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 25
- 0
events/2013/event-20130419-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,25 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-04-19" end="2013-04-19">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-04-19</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 24
- 0
events/2013/event-20130420-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-04-20" end="2013-04-20">
<title>"Linuxtage" në Grac, Austri</title>
<body>
Në veprimtarinë vjetore gjithëditore në Grac, mjaft biseda paraqitjeje
dhe stenda informacioni u ofrojnë vizitorëve mundësinë të përditësohen
me informacion rreth GNU/Linux-it, Software-it të Lirë dhe projektesh
ngjashme. Veprimtaria zhvillohet në <a href="http://www.fh-joanneum.at/">FH Joanneum</a>
dhe duhet parë patjetër nga cilido i interesuar rreth këtyre temave.<br />

FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë informacioni dhe 2 biseda:<br />
<ul>
<li>Albert Dengg: "Çlironi Android-in Tuaj: Sa <i>i lirë</i> është vërtet ky sistem, dhe çfarë mund të bëni për ta përmirësuar gjendjen?"</li>
<li>Peter Bubestinger: "Regjistroni. Miksoni. Masterizoni: produksion profesional audio me Software të Lirë!"</li>
</ul>
</body>
<page>http://www.linuxtage.at/</page>
<tags>
<tag>at</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 27
- 0
events/2013/event-20130515-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,27 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-05-15" end="2013-05-16">
<title>FSFE-ja në DORSCLUC, Kroaci</title>
<body>
<p>
FSFE-ja do të marrë pjesë në <a href="http://dorscluc.org">Konferencën Kroate
të Sistemeve të Hapura</a> në Zagreb.
</p>
<p>
Presidenti i FSFE-së, Karsten Gerloff do të flasë rreth teknologjisë, pushtetit
dhe kontrollit (15 Maj, 11:00), dhe do të diskutojë mbi punën e FSFE-së për
ndërtimin e një shoqërie informacioni të lirë (16 Maj, 9:00). Matija Šuklje,
bashkërendues i FSFE-së për çështje ligjore do të mbajë një seancë pyetjesh
për t'ju përgjigjur pyetjeve lidhur me licencimin dhe të tjera aspekte ligjore
të Software-it të Lirë.
</p>

</body>
<page>http://dorscluc.org</page>
<tags>
<tag>hr</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 24
- 0
events/2013/event-20130517-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-05-17" end="2013-05-17">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-05-17</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>

+ 33
- 0
events/2013/event-20130517-02.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,33 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-05-17" end="2013-05-17">
<title>Takimi "Software Etik" në Milano, Itali</title>
<body>
Të premten tjetër, më 17 Maj, nga ora 9:30 deri më 13 do të zhvillohet
në Milano takimi "Software Etik", i promovuar nga Joomla!Lombardia.
Diego Zanga, anëtar shok i FSFE-së, do të mbulojë subjektin "Software-i
i Lirë në Administratën Publike".

Software-i i Lirë, falë bashkësive të lidhura me projektet, sot është një
realitet i madh dhe i provueshëm, i aftë t'i japë industrisë dhe bashkësisë
më tepër avantazhe se sa software-i pronësor.


Synimi kryesor i takimit është t'u tregojë lojtarëve të rëndësishëm vendorë -
administrata, firma, shoqata, grupe familjesh vendore, etj - që Software-i i
Lirë është i përshtatshëm, falë qëndrueshmërisë së modelit të tij për biznes,
dhe është etik dhe i drejtë nga pikëpamja shoqërore. Takimi do të zhvillohet
në Italisht.

</body>
<link>http://www.joomlalombardia.org/faq/26-convegno-17-maggio.html</link>
<tags>
<tag>it</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 18
- 0
events/2013/event-20130517-03.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,18 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-05-17" end="2013-05-17">
<title>Michael Stehmann do të flasë në parlamentin e Renanisë së Vestfalisë Veriore</title>

<body>Të premten, më 17 Maj, Michael Stemann do të flasë në <a
href="http://www.nrw.de/opennrw/veranstaltung-1/das-programm.html"> veprimtarinë
#opennrw</a> rreth "Të dhëna të Hapura përmes Standardesh të Hapur". Biseda
do të nisë më 11:45 në parlamentin e Renanisë së Vestfalisë Veriore në Dyseldorf,
Gjermani.</body>

<tags>
<tag>de</tag>
<tag>public administration</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 18
- 0
events/2013/event-20130522-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,18 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-05-22" end="2013-05-25">
<title>Seksion dhe Stendë FSFE në Linuxtag 2013</title>
<body>Këtë vit FSFE-ja do të mbajë disa biseda dhe një stendë në Linuxtag 2013, në Berlin. Në stendën tonë të ekspozitës ICC të Berlinit do të gjeni informacion, sende për blerje dhe kuvendim miqësor.
</body>
<page>/events/2013/linuxtag-2013.html</page>
<tags>
<tag>Linuxtag</tag>
<tag>de</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 23
- 0
events/2013/event-20130522-02.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,23 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-05-22" end="2013-05-26">
<title>THSF, Tuluzë, Francë</title>
<body>
<p>
FSFE-ja do të ketë një stendë në <a href="http://thsf.tetalab.org/2013/">Toulouse Hacker Space Factory</a> (THSF), nga 22 deri më 26 Maj, në Tuluzë, Francë. THSF-ja është një nga takimet publike më të mëdha të Francës, mes atyre që merren me përdorimet risore dhe politike të teknologjisë.
Veprimtaria do të zhvillohet në <a href="http://mixart-myrys.org/">Mix'art Myrys</a>.
</p>
<p>

</p>


</body>
<page>http://thsf.tetalab.org/2013/</page>
<tags>
<tag>fr</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 28
- 0
events/2013/event-20130601-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,28 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-06-01" end="2013-06-02">
<title>Coliberator, Bukuresht</title>
<body>
<p>
Për herë të parë, FSFE-ja do të marrë pjesë në konferencën
Coliberator, në Bukuresht të Rumanisë.
</p>
<p>
Me ftesë të shoqatës bashkëpunëtore të FSFE-së, <a
href="http://ceata.org">Ceata</a>, Karsten Gerloff do të flasë
rreth teknologjisë, pushtetit dhe kontrollit. Ai do prekë gjithashtu
punën e FSFE-së për krijimin e ndërgjegjësimit të publikut për
Software-in e Lirë, dhe për të hedhur themelet e një shoqërie
informacioni të lirë.
</p>


</body>
<page>http://coliberator.ro</page>
<tags>
<tag>ro</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 17
- 0
events/2013/event-20130615-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,17 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-06-15" end="2013-06-15">
<title>Grupi i Anëtarëve Shok për rajonin Rin/Main do të jetë i pranishëm në veprimtarinë e bashkësisë "Fuxcon" në Frankfurt, Gjermani</title>

<body>Të shtunën, më 15 Qershor, Grupi i Anëtarëve Shok për rajonin Rin/Main do të jetë i pranishëm me një stendë në <a
href="http://fuxcon.de/">FUXCON</a>, një veprimtari e organizuar nga bashkësi që ftuan krejt grupet e përdoruesve nga brenda dhe nga rrethinat e Frankfurtit/Mainit, Gjermani.
</body>
<tags>
<tag>de</tag>
<tag>community</tag>
<tag>frankfurt</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 24
- 0
events/2013/event-20130621-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-06-21" end="2013-06-21">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-06-21</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>

+ 29
- 0
events/2013/event-20130624-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,29 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-06-24" end="2013-06-24">
<title>Diskutim mbi "Sa mami na duhen në Software-in e Lirë? Berlin, Gjermani</title>
<body>
Të hënën, më 24 Qershor, grupi i punës i Software-it të Lirë Bitkom
organizon një veprimtari nën moton "Përftimet e punës në shtëpi".
Veprimtaria do të fillojë më 10:00 dhe zgjasë deri më 17:15.
Më 16:00 <a href="/about/kirschner/kirschner.html">Matthias Kirschner</a>
do të marrë pjesë në një debat rreth çështjes sa organizma Software-i
të Lirë na duhen. Të tjerë pjesëmarrës në debatin e moderuar nga
Dr. Oliver Diedrich (nga grupi mediatik Heise) janë Peter Ganten (OSB Alliance), Richard Seibt
(OSBF e.V.), dhe Dr. Johannes Loxen (LA Software, BITKOM e.V.). Veprimtaria
do të zhvillohet në Kalkscheune, Johannisstraße 2, 10117 Berlin.
Të dhëna mbi regjistrimin mund të merrni prej <a
href="http://www.bitkom.org/de/veranstaltungen/102_75649.aspx">faqes
Bitkom mbi veprimtarinë.</a>
</body>
<link>http://www.bitkom.org/de/veranstaltungen/102_75649.aspx</link>
<tags>
<tag>de</tag>
<tag>berlin</tag>
<tag>buisiness</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>

+ 16
- 0
events/2013/event-20130706.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,16 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-07-06" end="2013-07-11">
<title>Takim rreth Libre Software-it (RMLL), Bruksel</title>
<body>
<p>Nga 6-11 Korrik, 2013, disa mijëra vetë do të vijnë në Bruksel nga gjithë Europa për të marrë pjesë në <a href="http://2013.rmll.info/en/">takimin e Libre Software-it</a>, një nga konferencat më të mëdha mbi Software-in e Lirë në Europë, për zhvillues, sipërmarrës teknologjie dhe veprimtarë të shoqërisë civile. FSFE-ja do të jetë e pranishme me dy stenda, një panel diskutimesh dhe një fjalë të mbajtur nga Karsten Gerloff. Ejani të takohemi!</p>
</body>
<link>http://fsfe.org/events/2013/rmll-2-2013.html</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>be</tag>
</tags>
</event>
</eventset>


+ 17
- 0
events/2013/event-20130709.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,17 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-07-09" end="2013-07-09">
<title>Takim mbi Libre Software-in, Bruksel, Panel diskutimesh mbi Teknologjinë, Pushtetin dhe Lirinë</title>
<body>
<p>FSFE-ja e pranishme në edicionin e 14-të të <a href="http://2013.rmll.info/en/">takimit mbi Libre Software-in</a> ne Bruksel. Më 9 Korrik FSFE-ja organizon një panel diskutimesh mbi <strong>Teknologjinë, Pushtetin dhe Lirinë</strong>, me disa nga mbrojtësit më të njohur në botë të lirisë dixhitale dhe me anëtarë drejtues të Parlamentit Europian, lidhur me çështje të epokës dixhitale. Pjesëmarrës do të jenë Karsten Gerloff (FSFE), Eben Moglen (Universiteti i Kolumbias), Judith Sargentini (deputete e grupit Të gjelbrit/ALE), Christel Schaldemose (deputete socialdemokrate), Richard M Stallman (FSF), Nils Torvalds (deputet i grupit ALDE), Ioannis A. Tsoukalas (deputet i grupit PPE)</p>

</body>
<link>http://fsfe.org/events/2013/rmll-2013.html</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>general purpose computing</tag>
<tag>be</tag>
</tags>
</event>
</eventset>


+ 24
- 0
events/2013/event-20130719-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-07-19" end="2013-07-19">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-07-19</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>

+ 15
- 0
events/2013/event-20130726-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,15 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-07-26" end="2013-07-26">
<title>Karsten Gerloff's keynote at the Euskalencounter festival in Bilbao, Spain</title>
<body>
Karsten Gerloff will give a keynote at the Euskalencounter festival in Bilbao, Spain. His talk, "All watched over by machines of loving grace", will be in Spanish, starting at 20:00 on Friday July 26.
</body>
<page>http://www.euskal.org/en/conferencia.html</page>
<tags>
<tag>es</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 20
- 0
events/2013/event-20130803-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,20 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-08-03" end="2013-08-03">
<title>Richard Stallman do të bëhet pjesë e Panteonit të Internetit</title>
<body>
Të shtunën, më 3 Gusht 2013, Richard Stallman, themeluesi i Free
Software Foundation-it dhe i lëvizjes për Software të Lirë, do të bëhet
pjesë e Panteonit të Internetit i shoqatës Shoqëria e Internetit.
Ceremonia e pranimit është e hapur për publikun, por vendet janë të
kufizuara, lypset të regjistroheni.
</body>
<link>http://www.internethalloffame.org/blog/2013/06/26/internet-hall-fame-announces-2013-inductees</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>RMS</tag>
<tag>Berlin</tag>
<tag>de</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 17
- 0
events/2013/event-20130803-02.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,17 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-08-03" end="2013-08-03">
<title>Praktikë mbi F-Droid-in nga Daniel Marti në Berlin, Gjermani</title>
<body>
Të shtunën, më 3 Gusht 2013, Daniel Martí, zhvillues F-Droid-i dhe stazhier veror i FSFE-së, do të zhvillojë të parën praktikë mbi F-Droid-in të hapur për publikun. Veprimtaria zhvillohet në IN-Berlin më 2 pasdreke.
</body>
<page>https://f-droid.org/posts/f-droid-workshop-berlin/</page>
<tags>
<tag>fdroid</tag>
<tag>fya</tag>
<tag>Berlin</tag>
<tag>de</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 15
- 0
events/2013/event-20130807-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,15 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-08-07" end="2013-08-07">
<title>Takim Anëtarësue Shok për Maincin, Gjermani</title>
<body>
Të mërkurën, më 7 Gusht, takimi i radhës për Anëtarësinë Shok të rajonit Rin/Main
do të zhvillohet në Mainc. Do të takohemi atje rreth orës 19:00.
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/groups/Rhein-Main</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>de</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 24
- 0
events/2013/event-20130816-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-08-16" end="2013-08-16">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-08-16</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>

+ 17
- 0
events/2013/event-20130817-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,17 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-08-17" end="2013-08-17">
<title>Praktikë rreth F-Droid-it nga Daniel Marti në Berlin, Gjermani</title>
<body>
Të shtunën, më 17 Gusht 2013, Daniel Martí, zhvillues i F-Droid-it dhe shtazhier veror në FSFE-e, do të zhvillojë praktikën e dytë mbi F-Droid-in, të hapur për publikun. Veprimtaria zhvillohet në Büro 2.0 më 2 pasdreke.
</body>
<!--<page>https://f-droid.org/posts/f-droid-workshop-berlin/</page>-->
<tags>
<tag>fdroid</tag>
<tag>fya</tag>
<tag>Berlin</tag>
<tag>de</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 24
- 0
events/2013/event-20130903-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-07-26" end="2013-07-26">
<title>Praktikë mbi "Nisjen e Sigurt" në Ministrinë Gjermane të Ekonomisë, Berlin, Gjermani</title>
<body>
Më 3 Shtator 2013 Matthias Kirschner do të mbajë një bisedë "Punimi
i Besueshëm Në Kompjuter sipas pikëpamjes së zhvilluesve të Software-it
të Lirë". Biseda është pjesë e praktikës njëditore mbi Punimin
e Besueshëm Në Kompjuter, <a
href="/news/2012/news-20121120-01.html">dokumentin e qeverisë gjermane
mbi këtë temë</a>, dhe mbi domethënien e tyre për kompanitë. Veprimtaria
zhvillohet në Ministrinë e Ekonomisë, Invalidenstraße 48, 10115 Berlin dhe
pjesëmarrja është vetëm me ftesa.
</body>
<!--<page></page>-->
<tags>
<tag>de</tag>
<tag>secure boot</tag>
<tag>general purpose computing</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 18
- 0
events/2013/event-20130912-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,18 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-09-12" end="2013-09-12">
<title>Debat me organizatat e rinisë së përtive politike në Berlin, Gjermani</title>
<body>
Më 12 Shtator 12, FSFE-ja do të organizojë debatin "Internet policy - Only with Free Software?" me pjesëmarrje nga organizatat më të mëdha të rinisë së partive politike që morën pjesë në zgjedhjet parlamentare të 2013-s. Debati do të zhvillohet nga ora 19 - 21, pasuar nga një pritje. Veprimtaria zhvillohet në Büro 2.0, Weigandufer 45, 12059 Berlin. Veprimtaria është publike dhe pjesëmarrja falas.
</body>
<page>https://fsfe.org/events/2013/panel-btw2013.en.html</page>
<tags>
<tag>de</tag>
<tag>berlin</tag>
<tag>btw2013</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 17
- 0
events/2013/event-20130920-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,17 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-09-20" end="2013-09-20">
<title>Bisedë rreth temës Çlironi Android-in Tuaj, nga Daniel Marti në Palma de Cervello, Spanjë</title>
<body>
Daniel Marti, stazhier në FSFE, mban një fjalë në Palma de Cervello, Spanjë, rreth fushatës "Çlironi Android-in Tuaj" . Së shpejti më tepër të dhëna rreth kohës dhe vendit.
</body>
<page>http://www.konfraria.org/SFD/2013</page>
<tags>
<tag>es</tag>
<tag>fya</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 24
- 0
events/2013/event-20130920-02.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-09-20" end="2013-09-20">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-09-20</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>

+ 16
- 0
events/2013/event-20130921-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,16 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-09-21" end="2013-09-21">
<title>Bisedë mbi temën Çlironi Android-in Tuaj, Ditën e Lirisë së Software, nga Daniel Marti ne Barcelone, Spanjë</title>
<body>
Më 21 Shtator, "Dia de la LLibertat Programari" (Software Freedom Day) Daniel Marti, stazhier në FSFE, do të mbajë një bisedë mbi F-Droid-in dhe fushatën "Çlironi Android-in Tuaj", në Barcelonë, Spanjë. Biseda do të zhvillohet në "Centre Cultural Les Corts" dhe fillon më 10 a.m.
</body>
<page>http://wiki.caliu.cat/index.php/DLP2013#Dissabte_21_de_setembre</page>
<tags>
<tag>es</tag>
<tag>fya</tag>
<tag>fellowship</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 18
- 0
events/2013/event-20130927-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,18 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-09-27" end="2013-09-29">
<title>Takim i Bashkërenduesve Europianë në Berlin, Gjermani</title>
<body>
Nga 27 deri më 29 Shator do të mbahet Takimi i parë i Bashkërenduesve Europianë të FSFE-së, për bashkërendim të veprimtarive tona brenda bashkësisë së Anëtarëve Shok. Pjesëmarrja është e kufizuar vetëm për vullnetarë aktivë dhe anëtarë shok që kanë marrë një ftesë, por të Shtunën, më 28, do të ketë një takim të hapur për publikun.
</body>
<page>https://fsfe.org/fellowship/</page>
<tags>
<tag>de</tag>
<tag>berlin</tag>
<tag>ecm</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 19
- 0
events/2013/event-20130928-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,19 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-09-28" end="2013-09-29">
<title>Përvjetori i 30-të i GNU-së në Berlin</title>
<body>
<p>
<a href="https://www.gnu.org/">Projekti GNU</a> zuri fill më 27 Shtator, 1983. Këtë muaj, përvjetori i tij kremtohet anembanë botës nga bashkësia GNU dhe veprimtarë të Software-it të Lirë. Grupi i Anëtarëve Shok të Berlin-it, anëtarë të stafit dhe vullnetarë do të takohen në Berlin Hackerspace <a href="http://c-base.org/">C-base</a> më 28 Shtator, për të kremtuar 30 vjetorin e GNU-së. Ejani dhe aktivizohuni përditë me <a href="https://www.gnu.org/gnu30/">GNU-a-Day</a>, gjashtë aksione të tjera për lirinë e software-it deri në fund të Shtatorit.
</p>


</body>
<page>https://www.gnu.org/gnu30/gnu30.html</page>
<tags>
<tag>GNU</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 18
- 0
events/2013/event-20131004-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,18 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-10-04" end="2013-10-04">
<title>Karsten Gerloff në Forumin e Hapur Botëror, Paris, Francë</title>
<body>
Më 4 Tetor, presidenti i FSFE-së, Karsten Gerloff, do të mbajë dy fjalë në konferencën e Parisit të <a href="www.openworldforum.org">Forumit të Hapur Botëror</a>. Tok me pesë folës të tjerë ai fillimisht do të hapë temën <a href="http://www.openworldforum.org/en/tracks/1#talk_54">Meshed Society and Freedom to Innovate</a>, përpara se të paraqisë fjalën <a href="http://www.openworldforum.org/en/tracks/17#talk_112">"Public procurement: Free Software's wild frontier"</a>.
</body>
<page></page>
<tags>
<tag>EU</tag>
<tag>front-page</tag>
<tag>procurement</tag>
<tag>Paris</tag>
<tag>en</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 25
- 0
events/2013/event-20131012-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,25 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-10-12" end="2013-10-12">
<title>Takohuni me FSFE-në në Vjenë!</title>
<body>
Për herë të dytë në historikun e FSFE-së, Asambleja e Përgjithshme
do të mblidhet në Vjenë, Austri. Si zakonisht, do të ketë një takim
shoqëror të shtunën në mbrëmje. JU lutemi, ejani te ne në <a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, hackerspace-i më i rafinuar
i Vjenës, të shtunën, më 12 Tetor, duke filluar prej orës 20:00 CEST.
Do të keni rastin të diskutoni çështje të Software-it të Lirë, mes
pijesh dhe ritmesh, me shumë nga pjesëmarrësit në asamblenë e
përgjithshme të FSFE-së. Presim që t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://metalab.at/wiki/Lage</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 25
- 0
events/2013/event-20131018-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,25 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-10-18" end="2013-10-18">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-10-18</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 23
- 0
events/2013/event-20131021-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,23 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-10-21" end="2013-10-21">
<title>Kyçje: Bujkrobër apo qytetarë në një botë të ndërlidhur? LinuxCon Europe</title>
<body>
<p>
Gjatë LinuxCon Europe në Edinburg, Karsten Gerloff do të diskutojë se <a href="http://events.linuxfoundation.org/events/linuxcon-europe/program/schedule">si teknologjia po e kalon tjetërkund pushtetin në shoqërinë tonë</a>, dhe ç'na duhet të bëjmë që t'ua japim atyre që u përket: shtetasve.
</p>
<p>
Biseda e Karsten-it do të fillojë më 16:40 në sallën Lammermuir 1.
</p>
</body>
<link>http://events.linuxfoundation.org/events/linuxcon-europe</link>
<tags>
<tag>eu</tag>
<tag>uk</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 24
- 0
events/2013/event-20131026-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-10-26" end="2013-10-26">
<title>Hacking for Compliance, Berlin, Gjermani</title>
<body>
<p>
Më 26 Tetor 2013, nga ora 14:00 deri më 19:00 vullnetarë
për temën do të kontrollojnë përputhjen e pajisjeve të ndryshme
licencën GNU GPL. Harald Welte prej <a
href="http://gpl-violations.org">gpl-violations.org</a>, dhe një
prej avokatëve tanë do të mbështesin vullnetarët gjatë kësaj kohe
në zyrën e FSFE-së në Berlin. Veprimtaria zhvillohet
vetëm me ftesa, nëse doni të merrni pjesë, lidhuni me <a
href="/about/kirschner/kirschner.html">Matthias Kirschner</a>.
</p>
</body>
<tags>
<tag>de</tag>
<tag>legal</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>


+ 15
- 0
events/2013/event-20131109-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,15 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-11-09" end="2013-11-10">
<title>Open Rhein Ruhr, Oberhausen, Gjermani</title>
<body>
<p>Si edhe vitin e kaluar, FSFE-ja do të ketë një stendë në Open Rhein Ruhr. Veç kësaj, zëvendëspresidenti i FSFE-së, Matthias Kirschner, do të mbajë një fjalë mbi <a href="http://programm.openrheinruhr.de/2013/events/210.de.html">7 keqkuptimet rreth Software-it të Lirë</a>, të shtunën, më 12:20, dhe <a href="http://programm.openrheinruhr.de/2013/events/200.de.html">do të flasë mbi speciet e rrezikuara: kompjuteri universal</a>. Veprimtaria do të zhvillohet në Rheinisches Industriemuseum në Oberhausen, Gjermani. Bileta e hyrjes kushton 5 euro.</p>
</body>
<link>http://www.openrheinruhr.de</link>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>de</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 24
- 0
events/2013/event-20131114-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<eventset>
<event start="2013-11-14" end="2013-11-14">
<title>Takim i Anëtarësisë Shok në Berlin</title>
<body>
<p>Takimi i ardhshëm i Anëtarësisë Shok të Berlinit do të mbahet
më 14 Nëntor, dhe do të mbahet në <a href="http://zope2.in-berlin.de:8100/wsb/elok/jc-e-lok">e-lok</a>
(ngjitur me Ostkreuz). Silvani do të diskutojë mundësi të larmishme për
ne që të përdorim Software-in e Lirë për administrim kalendarësh. Veç
kësaj, do të bisedojmë rreth veprimtarive të FSFE-së gjatë muajve të fundit.</p>
<p>Si zakonisht, takimi i anëtarëve shokë është një mundësi e mirë
për t'u takuar me anëtarë të tjerë shok si dhe me të tjerë dashamirës të
Software-it të Lirë. Mund të siguroni ushqim të mirë dhe më të mirat e pijeve
te e-lok, për të kaluar një mbrëmje të gëzuar. Fillimi zyrtar është më 19:30.</p>
</body>
<tags>
<tag>front-page</tag>
<tag>de</tag>
<tag>berlin</tag>
<tag>fellowship</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 25
- 0
events/2013/event-20131115-01.sq.xml View File

@@ -0,0 +1,25 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2013-11-15" end="2013-11-15">
<title>Takimi i përmuajshëm i Anëtarësisë Shok të Vjenës, Austri</title>
<body>
Këtë muaj, takimi i Anëtarësisë Shok të Vjenës do të mbahet në
<a href="http://metalab.at/wiki/Lage"
title="Metalab location">Metalab</a>, që gjendet në
Rathausstraße 6, në distriktin e parë të Vjenës. Do të na gjeni
atje nga ora 18:00, me diskutimet rreth subjektit që fillojnë
më 19:00. Si zakonisht, kjo ftesë është për këdo të interesuar
për FSFE-në dhe Software-in e Lirë. Presim t'ju takojmë atje!
</body>
<link>http://wiki.fsfe.org/FellowshipEvents/Vienna_2013-11-15</link>
<tags>
<tag>at</tag>
<tag>vienna</tag>
<tag>fellowship</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>


</event>
</eventset>


+ 89
- 0
events/2013/linuxtag-2013.sq.xhtml View File

@@ -0,0 +1,89 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<html>
<head>
<title>Rifitoni pajisjen tuaj në Linuxtag 2013</title>
</head>
<body>

<h1>Rifitoni pajisjen tuaj në Linuxtag 2013</h1>

<p id="introduction">

FSFE-ja organizon veprimtarinë "Rifitoni pajisjen tuaj", në <a
href="http://linuxtag.org">Linuxtag</a> në Berlin. Mjaft tregtues
të sektorit IT e vështirësojnë qëllimisht përdorimin e Software-it
të lirë në pajisjet që doni. Veprimtaria tregon se si të rifitoni
kontrollin mbi software-in tuaj dhe kështu edhe mbi pajisjen tuaj.
Më tepër të dhëna rreth saj do t'i gjeni te <a
href="http://linuxtag.org">site-i web i Linuxtag-ut</a>.</p>
<h2>Biseda</h2>

<ul>

<li>10:00 - 10:45 <a
href="http://www.linuxtag.org/2013/de/program/samstag-25-mai-2013.html?eventid=481">Magic
Lantern: Software-i i Lirë në kameran tuaj</a> nga Georg Hofstetter (Magic
Lantern Team), Michael Zöller (Magic Lantern Team)</li>

<li>10:45 - 11:30 <a
href="http://www.linuxtag.org/2013/de/program/samstag-25-mai-2013.html?eventid=483">Të tërë
të mbikëqyrur nga makina dashamirësie të ëmbël?</a> Karsten Gerloff (Free
Software Foundation Europe)</li>
<li>12:30 - 13:30 <a
href="http://www.linuxtag.org/2013/de/program/samstag-25-mai-2013.html?eventid=8">Keynote:
Antifeatures</a> Benjamin Mako Hill (Massachusetts Institute of
Technology)</li>

<li>14:00 - 14:45 <a
href="http://www.linuxtag.org/2013/de/program/samstag-25-mai-2013.html?eventid=485">Liria
në pajisjet celulare</a> Erik Albers (Free Software Foundation
Europe)</li>
<li>14:45 - 15:30 <a
href="http://www.linuxtag.org/2013/de/program/samstag-25-mai-2013.html?eventid=487">Warum
wir Zugriff auf unsere Router brauchen</a> by Mirko Vogt (OpenWrt)</li>

<li>16:00 - 16:45 <a
href="http://www.linuxtag.org/2013/de/program/samstag-25-mai-2013.html?eventid=489">FreedomBox
- shërbyes i vockël shtëpie që ju vë ju në kontroll të të dhënave tuaja</a> nga
Jonas Smedegaard (Debian)</li>

<li>16:45 - 17:30 <a
href="http://www.linuxtag.org/2013/de/program/samstag-25-mai-2013.html?eventid=491">Wettbewerb
und Innovationsdynamik im Softwarebereich sichern – Patentierung von
Computerprogrammen effektiv begrenzen</a> Jimmy Schulz
(Deutscher Bundestag)</li>

</ul>

<h2>Biseda të tjera</h2>

<p>Veç kësaj, Matthias Kirschner do të mbajë një bisedë në <a
href="http://www.open-it-summit.de/?page=konferenz">Open IT Summit</a>
rreth "Software-i i Lirë në Politikën Aktuale", do të marrë pjesë në
një debat rreth Open IT prej qytetesh të BE-së, dhe Karsten Gerloff do
të flasë rreth prokurimeve.</p>

<h2>Stendë Software-i të Lirë</h2>
<p>Stenda e FSFE-së do të jetë në hyrje të New York III në korridorin për
te stenda të tjera. Njihuni me punën e FSFE-së, takohuni me stafin dhe
vullnetarë të FSFE-së, dhe nëse ju pëlqen ajo që bëjmë, bashkohuni me
përmes <a
href="http://fellowship.fsfe.org/">Anëtarësisë Shok të FSFE-së</a> që
të mbështesni punën e FSFE-së. </p>
</body>

</html>


<!--
Local Variables: ***
mode: xml ***
End: ***
-->

+ 90
- 0
events/2013/rmll-2-2013.sq.xhtml View File

@@ -0,0 +1,90 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<html>
<head>
<title>Takimi për Libre Software-in, Bruksel</title>
</head>
<body>
<p id="introduction">Nga 6-11 Korrik, 2013, disa mijëra vetë do të mblidhen në Bruksel nga gjithë Europa për të marrë pjesë në <a href="http://2013.rmll.info/en/">Takimin mbi Libre Software-in</a> (RMLL), një nga konferencat më të mëdha në Europë për zhvillues, sipërmarrës teknologjie dhe veprimtarë të shoqërisë civile të fushës së Software-it të Lirë.</p>


<h2>Të hënën, më 8 Korrik: Hugo Roy, Drejt kufizimesh të përdoruesit në HTML?</h2>
<p>Bashkërenduesi për Francën <a href="http://fsfe.org/about/roy/">Hugo Roy</a> do të paraqesë zhvillimet e fundit të betejës kundër DRM-së në HTML5.</p>

<p>Gjuha e bisedës: Anglisht<br />
Location: Université Libre de Bruxelles, Salla H 1301<br />
Data dhe koha: E hënë, 8 Korrik, 10:00
</p>
<h3>Përmbledhtas</h3>
<p><em>Gjatë një viti rresht, Microsoft-i, Google-i dhe Netflix-i kanë punuar së bashku për të propozuar një standard të ri: Zgjatime Mediash të Kriptuara. Ky specifikim është përfytyruar të përmbajë elementë mediash të kriptuar, fjala vjen video, të trajtuara me të ashtuquajturit ’Module Çfeshtëzimi Lënde(CDM)’ të cilët përgjigjen për mirëfilltësimin e një sesioni përdoruesi karshi një shërbyesi të largët lënde dhe për çfshehtëzim e medias së shërbyer prej shërbyesit. CDM, vetë jashtë specifikimeve, do të aktivizojë mandej Administrimin Dixhital të Kufizimeve (DRM) si një shtesë shfletuesi web, ose drejt e nga sistemi operativ jo i lirë. Dhe pikërisht kështu, ChromeOS tashmë hidhet në qarkullim me CDM/DRM-në e Google-it.</em></p>
<p><em>Konsorciumi W3C është pajtuar me deklarimin e “mbrojtjes së lëndës” si domosdoshmëri. Por ç'do të thotë kjo? Pse ka rënë dakord W3C-ja t'i publikojë specifikimet e standardit si një draft publik paraprak në Maj 2013? Ç'po ndodh atje dhe ç'mund të bëjmë për të ndihmuar të luftohet DRM-ja në HTML?</em></p>
<p><em>Pas një përmbledhje të shpejtë të specifikimeve që të mund të kuptohen nga të gjithë, kjo bisedë do të trajtojë disa nga grackat e propozimit dhe do të japë disa nga zgjidhjet e mundshme për ndreqjen e gjendjes dhe për mbajtjen e DRM-së jashtë shfletuesve tanë web.</em></p>
<h2> E hënë, 8 Korrik: Karsten Gerloff në Konferencën e Përgjithshme Publike të RMLL-s</h2>
<p>Presidenti Karsten Gerloff do të mbajë një fjalë <a href= "http://schedule2013.rmll.info/programme/divers/article/tous-proteges-par-des-machines-a?lang=en">Të gjithë të mbikëqyrur nga makina të dashamirësisë së ëmbël</a>.</p>
<p>Gjuha e bisedës: Anglisht<br />
Vendi: Université Libre de Bruxelles, Salla K.1.105<br />
Data dhe koha: E hënë, 8 Korrik, 11:00-12:00
</p>
<h3>Përmbledhtas</h3>
<p><em> Kompjuterat janë ndërthurur fort në jetën tonë të përditshme. Janë makina që ne i përdorim për të krijuar dije dhe njohuri, na lejojnë të flasim dhe t'i shkruajmë njëri-tjetrit, gjenden më automjetet, trenat dhe aeroplanët që përdorim për të lëvizur.</em></p>

<p><em> Kompjuterat janë kaq fort të dobishëm, ngaqë janë makina për përdorim të përgjithshëm. I përdorim në mënyrë rutinë për të krijuar dhe bërë gjëra të cilat, njerëzit që i krijuan, nuk e kishin ëndërruar kurrë.</em></p>

<p><em> E megjithatë jemi në mes të një beteje të fuqishme për kontrollin e këtyre kompjuterave. Korporatat janë të zënë deri në fyt me kthimin e kompjuterave për përdorim të përgjithshëm në pajisje thjesht blerjesh. Në vend që të zgjedhim fatin tonë, vetëm sa zgjedhim të zotët tanë.</em></p>

<p><em> Nuk ka pse të jetë kështu. Mos po shkojmë drejt një bote survejimi nga korporatat, ku zgjedhjet tonë për gjërat thjesht do të blihen e shiten? Apo do të krijojmë një botë ku të jetojmë në liri dhe t'u dalim zot jetëve tona?</em></p>
<h2>Të hënën, 8 Korrik: Werner Koch, Privatësia më 2013 : Pse. Kur. Si.</h2>
<p>Anëtari i ekipit FSFE do të mbajë një fjalë mbi privatësinë.</p>
<h3>Përmbledhtas</h3>
<p><em>Në intervale gjithnjë e më të shkurtër mësojmë rreth kërcënimesh të reja ndaj privatësisë. Arsyeja për këtë lumë lajmesh të këqija nuk i detyrohet dështimeve teknike apo shtimit të gazetarisë hetuese, i detyrohet sasisë së madhe të të dhënave të transportuara përmes Internetit dhe vetëm nën kontrollin e korporatave apo qeverive.</em></p>
<p><em>Me shtimin e koleksioneve të të dhënave, shumica e të dhënave në mënyrë të pashmangshme do të rrjedhin diku. Me internetin e vjetër të decentralizuar, kjo nuk ishte ndonjë problem shumë i madh, ngaqë rrjeti si konceptim qe i decentralizuar. Interesat ekonomike e kanë ndërruar gjithnjë e më tepër këtë infrastrukturë në një oligarki qendrash të përpunimit të të dhënave, secila me miliona përdorues. Sot ato janë pika kyçe në internet dhe prandaj një pikë e vetme dështimi e privatësisë. Përdoruesit që janë në gjendje t'i lexojnë rregullat e privatësisë diku do të duhej të ishin të ndërgjegjshëm për këtë problem, por megjithatë i mbyllin sytë dhe përfitojnë nga çka premtojnë të tilla të dhëna të grumbulluara (të njohura si “rrjete shoqërore”). Rreziku i përdorimit jo si duhet të këtyre shërbimeve të të dhënave të grumbulluara nuk është i dukshëm në çast, por mund të buthtojë vetëm pas pak vitesh. Sikur të mos mjaftonte kaq, çdo vit jemi dëshmitarë se sa të interesuara janë qeveritë për ato të dhëna, dhe se si çdo pak vite bëhen të ditura hollësi të rrjedhura nga sisteme të stërmëdha survejimi global.</em></p>
<p><em>Nuk është më dhe aq e pamundur të pretendohet se tashmë jetojmë në një botë survejimesh.</em></p>
<p><em>Kjo bisedë shpjegon arsyet pse duhet të kujdeseni për të dhënat tuaja, shqyrton shembuj realë kërcënimesh të privatësisë, dhe sugjeron rrugë për të rifituar privatësinë: Përdorimin e TOR-it për të arritur anonimitet, Jabber me OTR për mesazhe të atypëratyshëm, renë tuaj për depozitim të dhënash personale, YaCy ose DDG si motorë alternativë kërkimesh, fshehtëzim nga-skaji-në-skaj për email-et dhe, tek e fundit, parapëlqim të software-it të lirë në vend të atij jo të lirë, që me shumë është plot me deriçka të pasme.</em></p>
<h2>Debat mbi Teknologjinë, Pushtetin dhe Lirinë</h2>

<p>Më 9 Korrik FSFE-ja organizon për çështjet dixhitale një debat mbi Teknologjinë, Pushtetin dhe Lirinë me disa nga mbrojtësit më të njohur në botë të lirisë dixhitale dhe anëtarë drejtues të Parlamentit Europian.</p>
<p> Pjesëmarrës do të jenë <a href="https://fsfe.org/about/gerloff/gerloff.en.html">Karsten Gerloff</a> (FSFE), <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Moglen">Eben Moglen</a> (Columbia University), <a href="http://www.europarl.europa.eu/meps/en/96815/Judith_SARGENTINI_home.html;jsessionid=81F3D00264344BC6D989C349C122BC08.node1">Judith Sargentini</a> (deputete e grupit të të Gjelbërve/EFA), <a href="http://www.europarl.europa.eu/meps/en/37312/CHRISTEL_SCHALDEMOSE_home.html">Christel Schaldemose</a> (deputete e grupit social-demokrat), <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_M._Stallman">Richard M Stallman</a> (FSF), <a href="http://www.europarl.europa.eu/meps/en/114268/Nils_TORVALDS_home.html">Nils Torvalds</a> (deputet i grupit ALDE), <a href="http://tsoukalas.org/default.aspx?UICulture=en-US">Ioannis A. Tsoukalas</a> (deputet i grupit PPE).</p>

<p>Gjuha e diskutimit: Anglisht<br />
Vendi: Université Libre de Bruxelles, Salla K.1.105<br />
Data dhe koha: Të martën, 9 Korrik, 11:00-12:20
</p>

<h3>Përmbledhtas</h3>
<p><em> Teksa ndeshen përditë me një larmi ndryshimesh të sjella nga teknologjia dhe Interneti, ligjbërësit ndeshen shpesh me trysni për të kufizuar potencialin e Internetit në emër të sigurisë. Veprimtarët e sektorit dixhital po sulmojnë censurën, po ndërtojnë rrjetë të shpërndara, dhe po shkruajnë software që u lejon atyre të jenë në kontroll të plotë të kompjuterëve të tyre.</em></p>
<p><em>Si mund ta përdorim Software-in e Lirë për të ndërtuar institucione demokratike të forta? <br /> Si mund ta përmirësojmë ndarjen e dijes me të tjerët për hir të përparimit? <br /> A janë shtetasit lakuriq dhe vetmuar në epokën e "funksionimit të kompjuterave në re"?<br /> Çfarë rregullash na duhen për të siguruar lirinë në një shoqëri dixhitale?</em></p>
<h2>Takohuni me ne te Stenda</h2>
<p>FSFE-ja do të ketë dy stenda të ndryshme</p>
<ul>
<li>Fundjavën e Madhe për Publikun, më 6 dhe 7 Korrik, Place de la Monnaie, Bruxelles </li>
<li>Në Université Libre të Brukselit, nga 9 deri më 11 Korrik, campus du Solbosch, Avenue Franklin Roosevelt 50, Bruselles </li>
</ul>
<p>Si çdo vit, presim mjaft takime dhe diskutime!</p>
</body>

</html>


<!--
Local Variables: ***
mode: xml ***
End: ***
-->

+ 35
- 0
events/2013/rmll-2013.sq.xhtml View File

@@ -0,0 +1,35 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<html>
<head>
<title>Takimi për Libre Software-in, Bruksel, debat mbi Teknologjinë, Pushtetin dhe Lirinë</title>
</head>
<body>
<p id="introduction">Nga 6-11 Korrik, 2013, disa mijëra vetë do të mblidhen në Bruksel nga gjithë Europa për të marrë pjesë në <a href="http://2013.rmll.info/en/">Takimin mbi Libre Software-in</a> (RMLL), një nga konferencat më të mëdha në Europë për zhvillues, sipërmarrës teknologjie dhe veprimtarë të shoqërisë civile të fushës së Software-it të Lirë. Më 9 Korrik FSFE-ja organizon me disa nga mbrojtësit më të njohur në botë të lirisë dixhitale dhe anëtarë drejtues të Parlamentit Europian debatin <strong>Teknologjia, Pushteti dhe Liria</strong> mbi çështje dixhitale.</p>

<p> Pjesëmarrës do të jenë <a href="https://fsfe.org/about/gerloff/gerloff.en.html">Karsten Gerloff</a> (FSFE), <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Moglen">Eben Moglen</a> (Columbia University), <a href="http://www.europarl.europa.eu/meps/en/96815/Judith_SARGENTINI_home.html;jsessionid=81F3D00264344BC6D989C349C122BC08.node1">Judith Sargentini</a> (deputete e grupit të të Gjelbërve/EFA), <a href="http://www.europarl.europa.eu/meps/en/37312/CHRISTEL_SCHALDEMOSE_home.html">Christel Schaldemose</a> (deputete e grupit social-demokrat), <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_M._Stallman">Richard M Stallman</a> (FSF), <a href="http://www.europarl.europa.eu/meps/en/114268/Nils_TORVALDS_home.html">Nils Torvalds</a> (deputet i grupit ALDE), <a href="http://tsoukalas.org/default.aspx?UICulture=en-US">Ioannis A. Tsoukalas</a> (deputet i grupit PPE).</p>

<p>Gjuha e diskutimit: Anglisht<br />
Vendi: Université Libre de Bruxelles, Salla K.1.105<br />
Data dhe koha: Të martën, 9 Korrik, 11:00-12:20
</p>


<h3>Përmbledhtas</h3>
<p><em> Teksa ndeshen përditë me një larmi ndryshimesh të sjella nga teknologjia dhe Interneti, ligjbërësit ndeshen shpesh me trysni për të kufizuar potencialin e Internetit në emër të sigurisë. Veprimtarët e sektorit dixhital po sulmojnë censurën, po ndërtojnë rrjetë të shpërndara, dhe po shkruajnë software që u lejon atyre të jenë në kontroll të plotë të kompjuterëve të tyre.</em></p>
<p><em>Si mund ta përdorim Software-in e Lirë për të ndërtuar institucione demokratike të forta? <br /> Si mund ta përmirësojmë ndarjen e dijes me të tjerët për hir të përparimit? <br /> A janë shtetasit të zhveshur dhe vetmuar në epokën e "funksionimit të kompjuterave në re"?<br /> Çfarë rregullash na duhen për të siguruar lirinë në një shoqëri dixhitale?</em></p></body>

</html>


<!--
Local Variables: ***
mode: xml ***
End: ***
-->

Loading…
Cancel
Save