Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/ https://fsfe.org
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

news-20160222-01.sq.xhtml 14KB


 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 2. <html newsdate="2016-02-22">
 3. <head>
 4. <title>Raporti mbi Ditën #ilovefs 2016</title>
 5. </head>
 6. <body>
 7. <h1>Raporti mbi Ditën #ilovefs 2016</h1>
 8. <div style="max-width: 600px; width: 40%; clear: right;" class="captioned right">
 9. <a href="/news/2016/graphics/turkey-ilovefs.jpg">
 10. <img width="100%" alt="Nermini, vullnetare e FSFE-së, duke përhapur dashurinë për Software-in e Lirë në Turqi" src="/news/2016/graphics/turkey-ilovefs_thumb.jpg" />
 11. </a>
 12. <footer>
 13. <p>Nermini, vullnetare e FSFE-së, duke përhapur dashurinë për Software-in e Lirë në Turqi</p>
 14. </footer>
 15. </div>
 16. <p newsteaser="yes">E diela e 14 shkurtit 2016 qe dita për të shpalosur dashurinë
 17. ndaj njerëzve që kemi për zemër. Në këtë ditë, si një traditë e përvitshme, bashkësia
 18. e Software-it të Lirë kremton ditën "E dua Software-in e Lirë" për të falënderuar
 19. zhvilluesit që gjenden pas Software-it të Lirë. Këtë vit, për herë të gjashtë radhazi,
 20. FSFE-ja i kërkoi gjithkujt të shprehë vlerësimin dhe mirënjohjen e vet kontribuesve në
 21. Software-in e Lirë që parapëlqejnë.</p>
 22. <p>I grumbulluam deklaratat e larmishme të dashurisë që rrodhën gjatë kësaj dite,
 23. përfshi postime në blogje, foto, karikatura, video, etj. FSFE-ja falënderon këdo që
 24. mori pjesë dhe që kontribuoi në suksesin e #ilovefs-së. Ju lutemi, i vini shenjë që
 25. tani 14 shkurtit të vitit të ardhshëm si dita "E dua Software-in e Lirë", për të vazhduar
 26. këtë traditë të bukur të mirënjohjes ndaj njerëzve dhe punës së madhe të gjithkujt
 27. që qëndron pas Software-it të Lirë.</p>
 28. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: left;" class="captioned left">
 29. <a href="/news/2016/graphics/fairphone-ilovefs.jpg">
 30. <img width="100%" alt="Fairphone pohoi dashurinë e tij për Software-in e Lirë" src="/news/2016/graphics/fairphone-ilovefs_thumb.jpg" />
 31. </a>
 32. <footer>
 33. <p>Fairphone pohoi dashurinë e tij për Software-in e Lirë</p>
 34. </footer>
 35. </div>
 36. <h2>"E dua Software-in e Lirë, ngaqë..."</h2>
 37. <p>Dashurinë për Software-in e Lirë e shprehën në shumë mënyra. Gjatë
 38. FOSDEM-it u zunë në gojë dhe u dha mirënjohje për mjaft projekte
 39. të parapëlqyer <a
 40. href="/campaigns/ilovefs/whylovefs/gallery.html">(shihni galerinë tonë)</a> nga
 41. përdorues dhe zhvillues që shprehën falënderim ndaj projekteve që duan.
 42. Shihni nëse mungon te lista software-i juaj i parapëlqyer dhe përfitoni nga shansi
 43. juaj për të thënë "faleminderit". </p>
 44. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: right;" class="captioned right">
 45. <a href="/news/2016/graphics/ilovefs-stress.gif">
 46. <img width="100%" alt="topth stresi #ilovefs" src="/news/2016/graphics/ilovefs-stress.gif" />
 47. </a>
 48. <footer>
 49. <p>topth stresi #ilovefs - përdoreni pak përpara shkrimit të njoftimeve për të meta</p>
 50. </footer>
 51. </div>
 52. <p>FOSDEM-i s’qe vendi i vetëm për deklarata të ëmbla dashurie ndaj
 53. Software-it të Lirë. Mediat shoqërore dhe blogjet u shfaqën plot me dashuri
 54. për Software-in e Lirë, për shembull, ndaj
 55. <a href="http://elephly.net/posts/2016-02-14-ilovefs-emacs.html">Emacs</a>-it, <a
 56. href="http://plasisent.org/2016/i-love-git-cola/">git-cola</a>-s, <a
 57. href="https://victorhckinthefreeworld.wordpress.com/2016/02/14/i-%E2%99%A5-software-libre-ilovefs/">GNU/Linux</a>-it,
 58. <a href="http://magnier.io/debuter-logiciel-libre">Chromium-it, Thunderbird-it dhe
 59. Scribus</a>-it.</p>
 60. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: right;" class="captioned right">
 61. <a href="/news/2016/graphics/linux-libertine-ilovefs.jpg">
 62. <img width="100%" alt="Cicërima për Linux Libertine dhe Inkscape" src="/news/2016/graphics/linux-libertine-ilovefs_thumb.jpg" />
 63. </a>
 64. </div>
 65. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: left;" class="captioned left">
 66. <a href="/news/2016/graphics/eclipse-ilovefs.jpg">
 67. <img width="100%" alt="Mike Milinkovich i Eclipse Foundation në përkrahje të #ilofefs" src="/news/2016/graphics/eclipse-ilovefs_thumb.jpg" />
 68. </a>
 69. <footer>
 70. <p>Mike Milinkovich i Eclipse Foundation në përkrahje të #ilofefs</p>
 71. </footer>
 72. </div>
 73. <p>Presidenti ynë Matthias Kirschner përfitoi nga rasti për të shprehur <a
 74. href="http://blogs.fsfe.org/mk/transportr-public-transport-app/">mirënjohje
 75. për Transportr, një program Software i Lirë për Android për transportet
 76. publike</a>. Bashkërenduesi ynë për ekipin gjerman <a
 77. href="https://blog.mehl.mx/2016/i-love-free-software-apps/">Max Mehl shkroi
 78. në blog një postim rreth aplikacioneve Software i Lirë për telefonë që ai do më
 79. shumë</a>: sistemin operativ OmniROM, klientin K-9 Mail email plot veçori, apo
 80. aplikacionin për fjalosje të sigurta LibreSignal, ndërsa bashkërenduesi ynë i ekipit
 81. grek, Nikos Roussos, shkroi një postim në blogun e tij
 82. se <a href="https://www.roussos.cc/2016/02/12/cryptovalentine/">si të bëhen
 83. të sigurta krejt komunikimet tuaj në internet, përfshi fjalosjet dhe bisedat video</a>. Bashkërenduesi
 84. ynë i ekipit mbi arsimin, <a
 85. href="http://blogs.fsfe.org/guido/2016/02/ilovefs-2016-thank-you-openwrt-developers/">Guido
 86. Arnold falënderoi zhvilluesit që gjenden pas OpenWRT-së, një OS/firmware i lirë për rrugëzues</a>,
 87. ndërsa bashkërenduesi ynë i Anëtarësisë Shok, <a
 88. href="http://blog.3rik.cc/2016/02/i-love-free-software-how-to-edit-openstreetmap-in-osmand/">Erik
 89. Albers ua kushtoi mirënjohjen personave pas Osmand-it</a>, aplikacioni i tij i parapëlqyer për orientim.</p>
 90. <div style="max-width: 600px; width: 30%; clear: right;" class="captioned right">
 91. <a href="/news/2016/graphics/tor-facebook-ilovefs.jpg">
 92. <img width="100%" alt="#ilovefs në faqen Facebook të Tor-it" src="/news/2016/graphics/tor-facebook-ilovefs_thumb.jpg" />
 93. </a>
 94. <footer>
 95. <p>#ilovefs në faqen Facebook të Tor-it</p>
 96. </footer>
 97. </div>
 98. <div style="max-width: 600px; width: 30%; clear: left;" class="captioned left">
 99. <a href="/news/2016/graphics/debian-tweet-ilovefs.jpg">
 100. <img width="100%" alt="Debian duke u dërguar kontribuesve dhe përdoruesve të vet dashuri" src="/news/2016/graphics/debian-tweet-ilovefs_thumb.jpg" />
 101. </a>
 102. <footer>
 103. <p>Debian duke u dërguar kontribuesve dhe përdoruesve të vet dashuri</p>
 104. </footer>
 105. </div>
 106. <h2>Software-i i Lirë ngjan me dashurinë - kanë të përbashkët ndarjen me dikë dhe kujdesin për të</h2>
 107. <p>Wikimedia Germany postoi një artikull në blog <a
 108. href="https://blog.wikimedia.de/2016/02/14/wir-lieben-freie-software-eine-homage/">ku
 109. intervistoheshin nëpunës të tyre</a> rreth rolit dhe rëndësisë
 110. së Software-it të Lirë dhe të ardhmes së tij, teksa <a
 111. href="https://digitalcourage.de/blog/2016/we-love-software-fuer-engagierte">Digitalcourage
 112. kartolinën e vet për Shën Valentinit ia dërgoi CiviCRM-së</a>, një projekt Software i Lirë
 113. për administrim projektesh.
 114. <a
 115. href="https://md.freifunk.net/2016/02/firmware-0-34-freigegeben/">Bashkësia
 116. Freifunk në qytetin gjerman të Magdeburgut e etiketoi versionin e saj më të ri të
 117. firmware-it me bazë OpenWRT, 0.34, si "#ilovefs"</a>. Ndërsa shoqata e studentëve
 118. të Software-it të Lirë të Universitetit Jagiellonian të Krakovisë <a
 119. href="https://www.slimak.matinf.uj.edu.pl/ilovefs.en/">stolisën mjedise të universitetit,
 120. pasqyruan mesazhe dashurie nga anëtarët e saj, dhe krijuan po ashtu
 121. dy meme shumë të goditura</a>.</p>
 122. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: right;" class="captioned right">
 123. <a href="/news/2016/graphics/nicole-ebber-wikimedia-Ilovefs.jpg">
 124. <img width="100%" alt="Nicole nga Wikimedia e do Software-in e Lirë" src="/news/2016/graphics/nicole-ebber-wikimedia-Ilovefs_thumb.jpg" />
 125. </a>
 126. <footer>
 127. <p>Nicole nga Wikimedia e do Software-in e Lirë</p>
 128. </footer>
 129. </div>
 130. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: left;" class="captioned left">
 131. <a href="/news/2016/graphics/cryptovalentine.jpg">
 132. <img width="100%" alt="Ftesa e FSF-së për t’u shndërruar në dhuratën e Shën Valentinit të njëri-tjetrin përmes kriptografisë" src="/news/2016/graphics/cryptovalentine.jpg" />
 133. </a>
 134. <footer>
 135. <p>FSF-ja <a href="http://www.fsf.org/blogs/community/encryption-probably-better-than-a-box-of-chocolates">i ftoi njerëzit për t’u shndërruar në dhuratën e Shën Valentinit të njëri-tjetrin përmes kriptografisë, </a> duke rregulluar komunikim privat dhe të fshehtëzuar përmes GnuPG-së.</p>
 136. </footer>
 137. </div>
 138. <p>Disa organizma dhe projekte të Software-it të Lirë e përkrahën fushatën tonë
 139. dhe i bënë jehonë #ilovefs në mediat e parapëlqyera prej tyre. Opensource.com
 140. përfitoi nga rasti që <a
 141. href="https://opensource.com/life/16/2/i-love-free-software">të falënderonte moderatorët, gazetarët, këshilltarët e bashkësisë, dhe
 142. personat e panumërt që gjenden pas software-it të lirë</a>. <a
 143. href="https://dot.kde.org/2016/02/12/share-your-love-free-software">KDE e.V
 144. shprehu dashurinë e tij për "lirinë" te Software i Lirë</a> që përfshin gjithçka,
 145. nga teknologjia deri te personat dhe dashamirësia shoqërore. #ilovefs u mbështet
 146. edhe nga <a
 147. href="https://blog.documentfoundation.org/blog/2016/02/13/ilovefs/">The
 148. Document Foundation</a>, <a
 149. href="http://osb-alliance.de/news/i-love-free-software-tag-2016">Open Source
 150. Business Alliance</a>, <a
 151. href="http://luki.org/2016/02/am-14-februar-i-love-free-software-tag-2016/">LUKi</a>,
 152. <a href="https://kolab.org/group-blog/2016/01/26/feel-the-love/">Kolab
 153. Systems</a>, <a
 154. href="https://bits.debian.org/2016/02/ilovefs-2016.html">Debian</a>, dhe <a
 155. href="http://www.xfce.org/">Xfce</a>.</p>
 156. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: right;" class="captioned right">
 157. <a href="/news/2016/graphics/wikimedia-cake-ilovefs.jpg">
 158. <img width="100%" alt="DESCRIPTION" src="/news/2016/graphics/wikimedia-cake-ilovefs_thumb.jpg" />
 159. </a>
 160. <footer>
 161. <p>Wikimedia pruri një tortë të mrekullueshme për krejt kontribuesit e Software-it të Lirë</p>
 162. </footer>
 163. </div>
 164. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: left;" class="captioned left">
 165. <a href="/news/2016/graphics/xfce-website-ilovefs.jpg">
 166. <img width="100%" alt="xfce-ja promovon #ilovefs në sajtin e vet" src="/news/2016/graphics/xfce-website-ilovefs_thumb.jpg" />
 167. </a>
 168. </div>
 169. <p>#ilovefs u shfaq gjithashtu në <a
 170. href="https://www.linuxvoice.com/coming-up-i-love-free-software-day/">LinuxVoice</a>,
 171. te <a
 172. href="http://www.pro-linux.de/news/1/23231/i-love-free-software-day-2016-angekuendigt.html">sajti
 173. në gjermanisht për lajme nga Software-i i Lirë pro-linux.de</a>, në <a
 174. href="http://www.toolinux.com/Dites-Je-t-aime-aux-logiciels">frëngjisht te
 175. toolinux.com</a>, <a href="http://itwadi.com/node/2922">në arabisht te
 176. itwadi.com</a>, <a href="http://www.libreitalia.it/ilovefs/">në italisht te
 177. LibreItalia</a>, dhe <a
 178. href="http://windtux.com/manana-la-free-software-foundation-estara-llevando-a-cabo-la-campana-ilovefs">spanjisht
 179. te windtux.com</a>, si dhe në <a
 180. href="http://www.kdeblog.com/ilovefs-i-love-software-libre.html">blogun
 181. e KDE-së</a>.</p>
 182. <p>Nuk mbetën pas as politikanët. <a
 183. href="https://twitter.com/Senficon/status/698831610955825152">Eurodeputetja
 184. Julia Reda i dërgoi dashuri Videolan VLC-së</a>, dhe <a
 185. href="https://gruen-digital.de/2016/02/we-free-software-3/">partia gjermane e të Gjelbërve
 186. shpjegoi pse e përkrahin Software-in e Lirë</a>, përveç se falënderuan
 187. zhvilluesit e Software-it të Lirë.</p>
 188. <div style="max-width: 600px; width: 30%; clear: left;" class="captioned left">
 189. <a href="/news/2016/graphics/reda-ilovefs.gif">
 190. <img width="100%" alt="DESCRIPTION" src="/news/2016/graphics/reda-ilovefs.gif" />
 191. </a>
 192. <footer>
 193. <p>Julia Reda në videon e saj për VLC-në</p>
 194. </footer>
 195. </div>
 196. <h2>Kjo s’është e tëra!</h2>
 197. <div style="max-width: 300px; width: 30%; clear: right;" class="captioned right">
 198. <a href="/news/2016/graphics/arabic-post-ilovefs.jpg">
 199. <img width="100%" alt="#ilovefs u përmend gjithashtu në blogje në arabisht" src="/news/2016/graphics/arabic-post-ilovefs_thumb.jpg" />
 200. </a>
 201. <footer>
 202. <p>#ilovefs u përmend gjithashtu në blogje në arabisht</p>
 203. </footer>
 204. </div>
 205. <p>Dashuria për Software-in e Lirë nuk është kurrë e bollshme. <a
 206. href="https://twitter.com/WikimediaDE/status/698778907961597952">Torta</a>, <a
 207. href="https://twitter.com/MarcoAlici/status/698940864178098176/photo/1">zemra
 208. 3D</a>, <a href="http://powell.chaos-bodensee.de/?p=2892">punë grafike
 209. mbresëlënëse</a>, <a
 210. href="https://www.instagram.com/p/BBxt95yE_sX/?taken-by=kattascha">foto
 211. të ëmbla</a>, meme dhe dhurata plot frymë krijuese, aktivizëm
 212. Software-i të Lirë, <a
 213. href="http://puppydev.com/2016-02-14/my-love-letter-to-free-software">letra
 214. dashurie</a>, <a
 215. href="https://linuxuserinside.wordpress.com/2016/02/13/i-love-free-software-day-2016/">kartolina
 216. të bëra vetë</a> dhe <a href="http://grisebouille.net/i-love-free-software">seri
 217. karikaturash shpotitëse</a>, tok me email-e të panumërt plot pusulla falënderimi persona
 218. për zhvillues individual që s’i ndjekim dot të tëra (ngaqë s’jemi NSA-ja de). Dashurinë për
 219. Software-in e Lirë e ndjeje ngado në rruzull dhe shpresojmë që shumë nga falënderimet
 220. të kenë mbërritur te dhe të nxisin për më tej krejt kontribuesit te Software-i i Lirë.</p>
 221. <h2>Mos t’ju vijë turp, pranojeni dashurinë tuaj për Software-in e Lirë - mbajeni shënim datën për vitin e ardhshëm!</h2>
 222. <p>Duam të falënderojmë krejt pjesëmarrësit në #ilovefs për mirënjohjen e tyre
 223. ndaj punës dhe përkushtimit të madh të individëve pas Software-it të Lirë,
 224. ditën kur ne kremtojmë dashurinë. I vini shenjë datës, 14 shkurt, për vitin tjetër,
 225. për t’u shprehur mirënjohjen atyre që s’përmendën këtë herë. Ju nxisim gjithashtu
 226. që faleminderit të thoni kurdo që ju duket e përshtatshme.</p>
 227. <div style="max-width: 600px; width: 40%; clear: left;" class="captioned left">
 228. <a href="/news/2016/graphics/ilovefs_snow3.jpg">
 229. <img width="100%" alt="Florian Snow me një mesazh dashurie për Software-in e Lirë" src="/news/2016/graphics/ilovefs_snow3_thumb.jpg" />
 230. </a>
 231. </div>
 232. </body>
 233. <tags>
 234. <tag>front-page</tag>
 235. <tag content="E dua Software-in e Lirë">ilovefs</tag>
 236. </tags>
 237. </html>