Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/ https://fsfe.org
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

news-20150922-01.sq.xhtml 3.4KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263
 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
 2. <html newsdate="2015-09-22">
 3. <head>
 4. <title>FSFE-ja zgjedh president dhe zv.president të ri</title>
 5. </head>
 6. <body class="press release">
 7. <h1>FSFE-ja zgjedh president dhe zv.president të ri</h1>
 8. <p newsteaser="yes">Matthias Kirschner dhe Alessandro Rubini janë presidenti
 9. dhe zv.presidenti i ri i FSFE-së. Ata u zgjodhën javën e shkuar në Bukuresht,
 10. gjatë Asamblesë së Përgjithshme të FSFE-së, teksa Reinhard Müller u rizgjodh si
 11. përgjegjës i financave. Ata do të punojnë për FSFE-në në këto pozicione për dy
 12. vjetët e ardhshëm.</p>
 13. <p>Matthias Kirschner është i punësuar në FSFE që prej 2009-s. Filloi të përdorë
 14. GNU/Linux më 1999-n dhe kuptoi se software-i është i përfshirë thellë në krejt
 15. anët e jetës sonë. Matthiasi është i bindur se kjo teknologji duhet të fuqizojë
 16. shoqërinë, në vend se ta kufizojë atë. Ndërsa studionte shkenca politike dhe
 17. administrative, e bindi FSFE-në ta pranonte si stazhierin e parë të saj, më 2004-n.
 18. Që prej asaj kohe, ai ka ndihmuar organizma të tjerë, kompani dhe qeveri të kuptojnë
 19. se si mund të përfitojnë nga Software-i i Lirë -- i cili i jep gjithkujt të drejtën
 20. për ta përdorur, studiuar, shpërndarë dhe përmirësuar software-in -- dhe se si
 21. këto të drejta ndihmojnë të përkrahet liria e fjalës, e shtypit, ose privatësia.</p>
 22. <p>Matthiasit i pëlqen fort të shpenzojë kohë me të birin foshnje, dhe në kohën
 23. e lirë merr pjesë në seminare të ndihmës së shpejtë për kafshë të egra, i pëlqejnë
 24. karikaturat e XKCD-së dhe Transmetropolitanit, Monty Python, dhe Die Ärzte.</p>
 25. <p>Alessandro Rubini është një inxhinier elektronik dhe ka një doktoratë në
 26. informatikë. Pat instaluar Linux 0.99.14, është përdorues dhe programues aktiv
 27. i Software-it të Lirë, dhe autor i librit "Përudhës Linux Pajisjesh". Pas mbarimit
 28. të doktoratës e braktisi universitetin, ngaqë s’donte thjesht të shkruante
 29. artikuj. Tani punon si këshilltar i pavarur në fushën e përdorimeve industriale
 30. të GNU/Linux-it, kryesisht për përudhës pajisjesh dhe sisteme të trupëzuar,
 31. si edhe për konceptim mikrokontrollorësh dhe PCB-sh. Kohët e fundit ka bashkëpunuar
 32. me CERN-in në kuadrin e projektit Lepuri i Bardhë, projekt që synon sinkronizim
 33. në shkallë sub-nanosekondash për kartat I/O. I pëlqen të punojë për CERN-in, ngaqë
 34. e kanë rregull të botojnë krejt punët e tyre si Software të Lirë dhe Hardware
 35. të Lirë.</p>
 36. <p>Alesandroja ka qenë anëtar i Free Software Foundation Europe-s nga 2001 deri
 37. më 2006-n, dhe u kthye sërish në FSFE. Pati ndjesinë se FSFE-ja është vendi
 38. i duhur për të zhvilluar diskutime pozitive dhe konstruktive mbi Software-in
 39. e Lirë. Veç angazhimit si vullnetar në FSFE dhe në organizma të tjerë të Software-it
 40. të lirë, ai është boyscout aktiv, i pëlqen çiklizmi, është ati i dy fëmijëve, dhe
 41. dëgjon zhurmë të bardhë gjatë punës.</p>
 42. <blockquote><p>"Jam i lumtur që mirëpres si Matthiasin, ashtu edhe Alesandron
 43. në rolet e tyre të reja," thotë drejtori ekzekutiv Jonas Öberg, "që të dy kanë
 44. qenë të rëndësishëm në dhënien e formës së tanishme organizmit dhe pres ekspertizën
 45. që do të sjellin, teksa ecim më tej në rrugën e fuqizimit të kontrollit të përdoruesve
 46. mbi teknologjinë."</p></blockquote>
 47. </body>
 48. <tags>
 49. <tag>front-page</tag>
 50. <tag content="njoftim">announce</tag>
 51. </tags>
 52. </html>