Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/ https://fsfe.org
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

news-20150209-01.sq.xhtml 4.7KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596
 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 2. <html newsdate="2015-02-09">
 3. <head>
 4. <title>Shpalosni dashurinë tuaj për Software-in e Lirë</title>
 5. </head>
 6. <body class="press release">
 7. <h1>Shpalosni dashurinë tuaj për Software-in e Lirë</h1>
 8. <div class="captioned left" style="max-width: 350px; width: 30%;">
 9. <img src="/campaigns/ilovefs/artwork/graphics/ilovefs-heart-px.png" alt="zemër e vizatuar me piksel dhe me hashtagun ilovefs" width="100%" />
 10. </div>
 11. <p newsteaser="yes">Çdo 14 shkurt, Free Software Foundation Europe-a
 12. i fton tërë përdoruesit e Software-it të Lirë që në Ditën "E dua
 13. Software-in e Lirë" të sjellin në mend njerëzit e palodhur të bashkësisë
 14. së Software-it të Lirë dhe t’u shfaqin atyre individualisht vlerësimin.</p>
 15. <p><a href="/news/2014/news-20140221-01.html">Si edhe vitin e kaluar</a> fushata
 16. i kushtohet njerëzve të Software-it të Lirë, ngaqë ata na bëjnë të mundur
 17. të përdorim, studiojmë, ndajmë me të tjerët dhe përmirësojmë software-in që
 18. na lejon të punojmë në liri. Këtë herë në fokus do të jenë kontributet e vogla
 19. te kuadri i gjerë i bashkësisë së Software-it të Lirë.</p>
 20. <blockquote><p>"Kur njerëzit sjellin në mend Software-in e Lirë për të cilin
 21. kanë nevojë dhe admirojnë, mjaft prej tyre mendojnë për aplikacione të mëdha
 22. dhe të mirënjohura. Këto programe dhe organizmat pas tyre janë vërtet shumë
 23. të rëndësishme. Por duhet të sjellim nëpër mend edhe zhvilluesit e panumërt
 24. që shpenzojnë kohën e tyre të lirë apo të punës për të shkruar dhe përmirësuar
 25. copëza t vockla të software-it mbi të cilat mbështetemi po ashtu." shprehet
 26. Max Mehl-i, përgjegjësi i fushatës <a href=
 27. "http://ilovefs.org">#ilovefs</a> për këtë vit. "Programuesit nuk janë makina
 28. dhe kontributi i tyre e meriton respektin dhe mirënjohjen tonë."</p></blockquote>
 29. <p>Për Ditën "E dua Software-in e Lirë", 2015, FSFE-ja ka disa sugjerime
 30. se si të shpalosni dashurinë tuaj për njerëzit e Software-it të Lirë, për shembull:</p>
 31. <ul>
 32. <li><strong>Foto</strong> Një foto vlen sa një mijë fjalë. Free Software
 33. Foundation Europe-a ka grumbulluar tashmë <a
 34. href="/campaigns/ilovefs/whylovefs/gallery.html">disa foto</a> njerëzish që
 35. tregojnë se si e shprehin ata publikisht përkrahjen e tyre për Software-in
 36. e Lirë. Kjo është një mënyrë shumë individuale për të marrë pjesë.</li>
 37. <li><strong>Kartolina</strong> Nëse parapëlqeni që mendimet tuaja t’i mbruni
 38. në fjalë, kartolinat e reja fringo jua lejojnë. Janë të përshtatshme si për
 39. Ditën e Shën Valentinit, ashtu edhe për programuesit software-in e të cilëve
 40. e adhuroni. Kartolinat <a
 41. href="/contribute/spreadtheword.html#ilovefs-campaign">mund të porositen</a>
 42. falas, njësoj si materiale të tjera promocionale të FSFE-së.</li>
 43. <li><strong>#ilovefs</strong> ka patur përherë ndikim të madh, ndaj FSFE-ja
 44. pret sërish të shohë plot mesazhe në mikroblogje, rrjete shoqërore, lista
 45. postimesh, blogje, dhe në shumë gjuhë.</li>
 46. <li><strong>Dhurimet</strong> për zhvilluesit dhe organizmat e përkushtuar
 47. Software-it të Lirë janë një rrugë tjetër për të shpalosur vlerësimin. Ftojini
 48. për një gotë ose dhuroni për projektet e tyre, <a
 49. href="/donate">për FSFE-në</a> ose për <a
 50. href="https://wiki.fsfe.org/DonateToFreeSoftwareProjects">përkrahës
 51. të tjerë të Software-it të Lirë</a>.</li>
 52. </ul>
 53. <blockquote><p>“Software-i prek thellësisht krejt aspektet e jetës sonë. Është
 54. e rëndësishme që kjo teknologji të na fuqizojë, jo të na kufizojë.
 55. Software-i i Lirë i jep kujtdo të drejtën të përdorë, kuptojë,
 56. përshtatë dhe ndajë software-in me të tjerët.” thotë Matthias Kirschner,
 57. zëvendëspresident i FSFE-së. "Nuk duhet ta nënvlerësojmë fuqinë e "faleminderit"
 58. të thjeshtë për motivimin e punës së tyre të rëndësishme për shoqërinë. Ndaj
 59. thoni një faleminderit më 14 shkurt!"</p></blockquote>
 60. </body>
 61. <sidebar news="ilovefs">
 62. <h2>Më tepër rreth #ilovefs</h2>
 63. <ul>
 64. <li><a href="/campaigns/ilovefs/ilovefs.html">Fushata #ilovefs për 2015-n</a></li>
 65. <li><a href="/news/2014/news-20140221-01.html">Raporti mbi #ilovefs 2014-n</a></li>
 66. <li><a href="/campaigns/ilovefs/whylovefs/gallery.html">Galeri fotosh personash që
 67. duan Software-in e Lirë</a></li>
 68. <li><a href="/order/order.html">Porositni bluza #ilovefs</a></li>
 69. <li><a href="/campaigns/ilovefs/whylovefs/whylovefs.html">Pse e duan njerëzit Software-in e Lirë</a></li>
 70. <li><a href="/campaigns/ilovefs/artwork/artwork.html">Grafikë për sajtin tuaj</a></li>
 71. </ul>
 72. </sidebar>
 73. <tags>
 74. <tag>front-page</tag>
 75. <tag>ilovefs</tag>
 76. </tags>
 77. </html>