Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/ https://fsfe.org
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

news-20140210-01.sq.xhtml 2.9KB

1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162636465666768697071
 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 2. <html newsdate="2014-02-11">
 3. <head>
 4. <title>Tre gjëra për të bërë në Ditën Kur U Kundërpërgjigjëm</title>
 5. </head>
 6. <body class="press release">
 7. <h1>Tre gjëra për të bërë në Ditën Kur U Kundërpërgjigjëm</h1>
 8. <p newsteaser="yes">
 9. Kjo e martë është <a href="https://thedaywefightback.org/">ditë kur ne
 10. i kundërpërgjigjemi</a> survejimit në masë, dhe këtu në FSFE jemi krenarë
 11. që jemi pjesë e ndeshjes.</p>
 12. <p>Survejimi në masë është problem tejet i madh. Qeveritë ju spiunojnë,
 13. duke dëmtuar kështu vetë indin e demokracisë. Korporatat ju kërkojnë
 14. të shisni privatësinë tuaj për shumë pak leverdi, pak a shumë me po atë
 15. efekt si në rastin e qeverive.</p>
 16. <p>Survejimi në masë është problem edhe i vështirë për
 17. t’u zgjidhur. Në thelb, përpjekjet shkojnë ndesh me një frikë
 18. shumë njerëzore nga rreziqe të fshehtë diku në të errët.
 19. Na është thënë se survejimi do të na mbrojë prej tyre.</p>
 20. <p>Puna jonë është ta bëjmë këdo të kuptojë që survejimi jo vetëm
 21. që nuk na mbron. Ai e përkeqëson gjendjen për këdo, parë kjo shtrirë
 22. në kohë. E vështirë, por diku duhet ta fillojmë.</p>
 23. <p>Ndaj ja disa këshilla të përunjura për hapa të vegjël që mund
 24. të ndërmerrni për të siguruar një të ardhme demokratike për shoqëritë
 25. tona:</p>
 26. <ol>
 27. <li>Bëjeni shfletimin në web më të sigurt, duke instaluar
 28. zgjerimin <a href="https://www.eff.org/https-everywhere">HTTPS
 29. Everywhere</a> në shfletuesin tuaj. Kjo do ta bëjë shumë më të
 30. vështirë për përgjuesit të kapin lidhjen tuaj me sajte të cilët
 31. hapni, dhe do të ndihmojë në mbrojtjen e të dhënave që dërgoni
 32. në ta.</li>
 33. <li>Prodhoni një kyç GPG, dhe filloni ta përdorni për fshehtëzim
 34. të dhënash, veçanërisht email-in tuaj. (Për këtë ka <a href="https://duckduckgo.com/?q=gnupg+introduction">ndihmë</a>
 35. në web.)</li>
 36. <li>Shkruajini njërin ose disave përfaqësuesve tuaj politikë. Shpjegojuni
 37. se jeni vërtet i shqetësuar lidhur me survejimin në masë, dhe kërkojuni
 38. të ndihmojnë që t’i jepet fund kësaj praktike. Jini i sjellshëm,
 39. shkruajuni shkurt dhe qartë.</li>
 40. </ol>
 41. <p>E shihni, nuk qe dhe aq e zorshme. Jo vetëm që shtuat pakëz
 42. siguri më tepër për veten, ndihmuat të tjerë të përmirësojnë
 43. privatësinë e tyre, dhe keni kontribuar për nxitje ndryshimesh
 44. politike. Ju faleminderit!</p>
 45. <p>Ja edhe një gjë e katërt që mund të bëni: Përkrahni FSFE-në
 46. duke <a href="http://fsfe.org/fellowship/">u bërë Anëtar Shok</a>.
 47. FSFE-ja i është përkushtuar punës për lirinë në shoqërinë dixhitale.
 48. Na duhet ndihma juaj që të sigurojmë zhvillimin e kësaj beteje në
 49. vitet e ardhshme.</p>
 50. </body>
 51. <sidebar news="privacy,encryption">
 52. </sidebar>
 53. <tags>
 54. <tag>front-page</tag>
 55. <tag content="Privatësi">privacy</tag>
 56. <tag content="Fshehtëzim">encryption</tag>
 57. </tags>
 58. </html>