Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/ https://fsfe.org
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

news-20130716-01.sq.xhtml 2.7KB

12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061
 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 2. <html newsdate="2013-07-16">
 3. <head>
 4. <title>Letër e Hapur presidentit të Parlamentit Europian mbi transparencën</title>
 5. </head>
 6. <body>
 7. <h1>Letër e Hapur presidentit të Parlamentit Europian mbi transparencën</h1>
 8. <p newsteaser="yes">Free Software Foundation Europe dhe <a
 9. href="http://www.openrightsgroup.org/">Open Rights Group</a> i kanë dërguar një
 10. an <a href="/activities/os/transparency-letter">letër të hapur</a> <a href="
 11. http://download.fsfe.org/letters/20130716.Letter.Schulz.pdf">[pdf]</a> presidentit
 12. të Parlamentit Europian, Martin Schulz. Zotit Schulz i <a
 13. href="http://epfsug.eu/wws/arc/epfsug/2013-07/msg00041/Letter_President_Schulz_Free_Software.pdf">është kërkuar së fundi</a> [pdf] të kryejë një studim mbi transparencën brenda Parlamentit. </p>
 14. <p> Në letrën e tyre, grupet e shoqërisë civile i ofrojnë Z. Schulz
 15. ndihmën e tyre në këtë përpjekje. Ata gjithashtu sugjerojnë një numër
 16. pyetjesh që do të duheshin mbajtur parasysh në raportin mbi transparencën,
 17. të tilla si
 18. <ul>
 19. <li>Meqë Parlamenti mbahet si një standard i "transparencës më të lartë",
 20. do të duhej detyruar të bënte publik kodin burim të software-it që përdor?</li>
 21. <li>Si i përdor Parlamenti Software-in e Lirë dhe Standardet e Hapura për
 22. të siguruar që qytetarët të kenë akses të plotë dhe të papenguar në krejt
 23. dokumentet e prodhuara nga Parlamenti?</li>
 24. <li>Çfarë mund të bëjë Parlamenti për t’i bërë videot e seancave të veta
 25. të passhme nga qytetarët pa u dashur që këta të instalojnë software
 26. jo të lirë? </li>
 27. <li>Domosdoshmëria për "transparencën më të lartë" mbulon gjithashtu edhe
 28. software-in e Parlamentit për prokurimet?</li>
 29. </ul>
 30. </p>
 31. <blockquote><p>"E vlerësojmë përkushtimin e Parlamentit ndaj
 32. transparencës," thotë Karsten Gerloff, president i FSFE-së. "Për
 33. demokracinë në Europë është thelbësore që qytetarët të kenë
 34. aksesin më të plotë të mundshëm në punët e parlamentit, dhe në mjetet
 35. që Parlamenti përdor për të bërë ligjet që na qeverisin tërë ne."</p></blockquote>
 36. <p>
 37. Open Rights Group dhe FSFE-ja shpreson të ndihmojë Parlamentin Europian në
 38. përgatitjen e studimit mbi transparencën.
 39. </p>
 40. </body>
 41. <tags>
 42. <tag>front-page</tag>
 43. <tag content="Bashkimi Europian">eu</tag>
 44. <tag content="Parlamenti Europian">EuropeanParliament</tag>
 45. <tag content="Transparencë">Transparency</tag>
 46. <tag content="Politika">Policy</tag>
 47. </tags>
 48. <timestamp></timestamp>
 49. </html>
 50. <!--
 51. Local Variables: ***
 52. mode: xml ***
 53. End: ***
 54. -->