Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/ https://fsfe.org
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

news-20130503-01.sq.xhtml 2.6KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536
 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 2. <html newsdate="2013-05-03">
 3. <head>
 4. <title>Dita Ndërkombëtare Kundër DRM-së: kundërvihuni teknologjive të cunguara me dashje</title>
 5. </head>
 6. <body>
 7. <h1>Dita Ndërkombëtare Kundër DRM-së: kundërvihuni teknologjive të cunguara me dashje</h1>
 8. <p newsteaser="yes">Këtë të premte, 23 maj 2013, FSFE-ja po i bashkohet fushatës së 8-të Ndërkombëtare <a href="http://www.defectivebydesign.org/dayagainstdrm">"Dita kundër DRM-s"</a> në thirrjen për t’i dhënë fund <a href="http://drm.info">Administrimit Dixhital të Kufizimeve - Digital Restrictions Management</a> (DRM). Beteja kundër DRM-s ka fituar forcë javët e fundit. Aktivistë të Lirisë janë bërë kundër DRM-së në HTML5, duke e vënë theksin te efektet e dëmshme mbi risitë dhe lirinë e përdoruesve të kësaj teknologjie. Ditën e sotme Kundër DRM-së, organizmi ynë simotër, Free Software Foundation, do t’i paraqesë në Boston Konsorciumit World Wide Web (W3C)paraqesë nënshkrimet e peticionit që i kundërvihet DRM-së brenda HTML5-s.</p>
 9. <p>Keni ende pak orë kohë për t’u hedhur në veprim: bashkojuni FSFE-së, FSF-së dhe 25 organizmave të tjerë në mbrojtje të lirisë dixhitale, duke nënshkruar <a href="http://www.defectivebydesign.org/no-drm-in-html5">peticionin kundër DRM-së brenda HTML5-s</a>.</p>
 10. <p>Me pranimin e sendërtimit të DRM-së brenda HTML5-s, W3C do të dëmtonte ndërveprueshmërinë dhe do t’i hapte rrugën sendërtimit të teknologjive kufizuese drejt e në zemër të internetit.</p>
 11. <p>Prodhuesit e pajisjeve dhe korporatat zotëruese të të drejtave të kopjimit prej kohësh i kanë infektuar masivisht produktet e tyre me DRM armiqësore ndaj përdoruesve. Tablete, telefona celularë dhe minikompjuterë të tjerë shiten me mjaft kufizime të trupëzuara, kufizime që cungojnë lirinë e përdoruesit. Propozimi që W3C ka përpara, e shpie edhe më tej krejt këtë.</p>
 12. <p>DRM-ja krijon <a href="http://www.defectivebydesign.org/">mallra të dëmtuar</a> që përdoruesit nuk mund t’i kontrollojnë ose përdorin lirisht. Ajo u kërkon përdoruesve të heqin dorë nga kontrolli i kompjuterëve të tyre dhe kufizon aftësinë për përdorim të të dhënave dhe mediave dixhitale. Kundërvihuni: përdorni Ditën e sotme Kundër DRM-së që të përhapni lajmin dhe që zëri juaj të dëgjohet!</p>
 13. </body>
 14. <timestamp></timestamp>
 15. <tags>
 16. <tag>front-page</tag>
 17. <tag content="Administrim Kufizimesh Dixhitale">DRM</tag>
 18. <tag>W3C</tag>
 19. </tags>
 20. </html>
 21. <!--
 22. Local Variables: ***
 23. mode: xml ***
 24. End: ***
 25. -->