Source files of fsfe.org, pdfreaders.org, freeyourandroid.org, ilovefs.org, drm.info, and test.fsfe.org. Contribute: https://fsfe.org/contribute/web/ https://fsfe.org
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

news-20120109-02.sq.xhtml 2.7KB

12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334
 1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
 2. <html newsdate="2012-01-09">
 3. <head>
 4. <title>Lajme ligjore mbi Software-in e Lirë</title>
 5. </head>
 6. <body>
 7. <h1>Lajme ligjore mbi Software-in e Lirë</h1>
 8. <p newsteaser="yes">Lexoni mbi hedhjen në qarkullim të lejes Mozilla Public License 2.0, padinë e re të Microsoft-it kundër një shoqërie që shet kompjutera e cila po furnizon CD për rikthimin e kompjuterit në punë, kthesën e bërë nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar larg Standardeve të Hapura dhe më tepër.</p>
 9. <h3>Hidhet në qarkullim leja Mozilla Public License 2.0</h3>
 10. <p>Mozilla njoftoi për hedhjen në qarkullim të lejes Mozilla Public License 2.0. Versioni i ri kujdeset për përputhshmëri me lejet Apache dhe GPL, përmirëson mbrojtjen nga patentat dhe nga ndryshimet e kohëve të fundit në ligjet mbi të drejtat e kopjimit.<i>Shihni</i> <a href="http://tech.slashdot.org/story/12/01/06/1752240/mozilla-public-license-20-released">artikullin te Slashdot</a>, <a href="http://www.mozilla.org/MPL/2.0/">teksti i MPL 2.0-s</a>;</p>
 11. <h3>Comet përballet me aksionin e Microsoft-it</h3>
 12. <p>Kompania britanike e shitjeve të artikujve elektrikë dhe kompjuterave Comet Group po përballet me padi nga Microsoft-i ngaqë pretendohet se ka krijuar dhe shitur më shumë se 94000 paketash CD për rikthimin në punë të kompjuterave, për Windows Vista dhe Windows XP, që janë u shitur mandej klientëve që kanë blerë PC me Windows të instaluar. <i>Shihni</i> <a href="http://the1709blog.blogspot.com/2012/01/comet-face-microsoft-action.html">artikullin te blogu 1709 Blog</a>;</p>
 13. <h3>Mbretëria e Bashkuar heq dorë nga politikat e standardeve të hapur</h3>
 14. <p>Qeveria britanike hoqi dorë nga politika e vet mbi standardet e hapura pas lobimit nga Microsoft-i, është lënë të kuptohet nga një qarkore e Zyrës së Kabinetit që përfundoi në duart e Computer Weekly-it. <i>Shihni</i> <a href="http://blogs.computerworlduk.com/open-enterprise/2012/01/uk-cabinet-office-betrayal-of-open-standards-confirmed/index.htm">artikullin nga Glyn Moody</a>;</p>
 15. <h3>Microsoft-i në prag të blerjes së degës së Nokia-s për telefona të mençur?</h3>
 16. <p>Bloguesi dhe analisti i industrisë Eldar Murtazin njoftoi në Twitter se Microsoft-i është duke biseduar për blerjen e degës së Nokia-s për telefona të mençur, pikë e vjetër e dobët e Nokia-s, dhe pretendon se ka të dhëna nga brenda të pazarit.<i>Shihni</i> <a href="http://www.globalpost.com/dispatch/news/business-tech/technology-news/120105/reports-microsoft-buy-nokia-smartphone-division">artikullin te GlobalPost</a>;</p>
 17. </body>
 18. <tags>
 19. <tag content="lajme ligjore">legal</tag>
 20. </tags>
 21. </html>
 22. <!--
 23. Local Variables: ***
 24. mode: xml ***
 25. End: ***
 26. -->