Browse Source

sq translations update

pull/209/head
Besnik Bleta 3 years ago
parent
commit
a0e79c4bed
12 changed files with 315 additions and 0 deletions
 1. +24
  -0
    events/2018/event-20180120-01.sq.xml
 2. +28
  -0
    events/2018/event-20180214-01.sq.xml
 3. +23
  -0
    events/2018/event-20180219-01.sq.xml
 4. +25
  -0
    events/2018/event-20180222-01.sq.xml
 5. +21
  -0
    events/2018/event-20180227-01.sq.xml
 6. +25
  -0
    events/2018/event-20180301-01.sq.xml
 7. +26
  -0
    events/2018/event-20180305-01.sq.xml
 8. +18
  -0
    events/2018/event-20180310-01.sq.xml
 9. +23
  -0
    events/2018/event-20180324-01.sq.xml
 10. +15
  -0
    events/2018/event-20180423-01.sq.xml
 11. +38
  -0
    news/2018/news-20180212-01.sq.xhtml
 12. +49
  -0
    news/2018/news-20180219-01.sq.xhtml

+ 24
- 0
events/2018/event-20180120-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,24 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-01-20" end="2018-01-20">
<title>Takim i bashkësisë së FSFE-së Holandë, në Utreht, Holandë</title>
<body>
<p>Ekipi i FSFE-së Holandë do të takohet në Utreht për të shqyrtuar veprimtaritë e kohëve të fundit që nga T-Dose 2017 dhe me vështrimin përpara në 2018-n, përfshi FOSDEM-in dhe gjithçka tjetër. Do të takohemi në Kranenburg Praktijkonderwijs, Tamboersdijk 9, 3582 TZ, Utrecht, diku aty rreth 10:30-11.00, si pjesë e takimit të grupit të përdoruesve Linux NLLGG Dutch.
</p>
</body>
<link>https://nllgg.nl/bijeenkomst/20180120</link>
<tags>
<tag content="Utreht">Utrecht</tag>
<tag content="Holandë">The Netherlands</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 28
- 0
events/2018/event-20180214-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,28 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-02-13" end="2018-02-14">
<title>ILOVEFS18 Madrid, në Madrid, Spanjë</title>
<body>
<p>
ILOVEFS18
13.02.2018, 14.02.2018 18:00h - 20:30h
Për të tretin vit rresht kremtojmë ILOVEFS, ditën e dashurisë dhe ngrohtësisë për Software-in e Lirë. Bashkë me ne vjen Datalab, me një veprimtari që është pjesë e <em>Data Journalism Workshop 2018</em> me një bisedë mbi historikun e shpërndarjeve GNU/Linux dhe seksione mbi teknologji të ndryshme.
</p>
</body>
<link>http://medialab-prado.es/article/ilovefs18</link>
<tags>
<tag content="Madrid">Madrid</tag>
<tag content="Spanjë">Spain</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 23
- 0
events/2018/event-20180219-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,23 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-02-19" end="2018-02-19">
<title>Mbledhje e Bashkësisë FSFE B onn në Bon, Gjermani</title>
<body>
<p>Mbledhjet e Bashkësisë së FSFE-së ("Mbledhjet e anëtarësisë shok") mbahen në Bon më 19.00 çdo të hënë të dytë të muajit (përjashto shkurtin, falë karnavalit!) Takohemi në BonnLAB. Për hollësi, ju lutemi, shihni te https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Bonn</p>
</body>
<link>https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Bonn#preview</link>
<tags>
<tag content="Bonn">Bonn</tag>
<tag content="Gjermani">DE</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 25
- 0
events/2018/event-20180222-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,25 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-02-22" end="2018-02-22">
<title>Takim i FSFE-së vendore në Madrid, Spanjë</title>
<body>
<p>Po fillojmë një grup vendor të FSFE-së në Madrid, me takimin tonë të parë fare të enjten, më 22 shkurt, më 19:00, në "la Ingobernable" (ingobernable.net) C/ Gobernador, 39 diku përqark Paseo del Prado, salla 3.8. Do të ketë materiale promocionale dhe dëshirojmë të njihemi me njëri-tjetrin, të diskutojmë dhe të mendojmë rreth takimesh të ardhshme. </p>
</body>
<link>https://wiki.fsfe.org/Events/2018/0222-encuentro-local-madrid</link>
<tags>
<tag content="takim">meeting</tag>
<tag content="Madrid">Madrid</tag>
<tag content="grup vendor">local group</tag>
<tag content="Spanjë">Spain</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 21
- 0
events/2018/event-20180227-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,21 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-02-27" end="2018-02-27">
<title>Takim vendor i FSFE-së në Milano, Itali</title>
<body>
<p>Takim i grupit vendor të FSFE-së për Milanon, për të rinisur veprimtaritë në zonë dhe në shkallë vendi me anëtarë të FSFE-së në Itali. Daniel Pocock, përfaqësues i anëtarësisë shok të FSFE-së, do të jetë i pranishëm për të ndihmuar grupin vendor në veprimtaritë e tij. Do të takohemi më 20:00, në "Ostello Bello Grande", Via Roberto Lepetit, 33. Do të ketë materiale promocionale dhe do të donim të njiheshim me njëri-tjetrin dhe të mendojmë dhe diskutojmë rreth takimeve të ardhshme.</p>
</body>
<tags>
<tag content="Milan">Milan</tag>
<tag content="Italy">Italy</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 25
- 0
events/2018/event-20180301-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,25 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-03-01" end="2018-03-02">
<title>FSFE-ja me një stendë në T3chfest në Madrid, Spanjë</title>
<body>
<p>T3chfest është një konferencë dyditore rreth teknologjish të ndryshme dhe FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë për promovimin e Software-it të Lirë dhe të shoqatës tonë. Hyrja është falas. Ejani për një bisedë dhe njihuni me personat pas FSFE-së.</p>
</body>
<link>https://t3chfest.uc3m.es/2018/</link>
<tags>
<tag content="stendë">Info booth</tag>
<tag content="T3chfest">T3chfest</tag>
<tag content="Madrid">Madrid</tag>
<tag content="Spanjë">Spain</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 26
- 0
events/2018/event-20180305-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,26 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-03-05" end="2018-03-09">
<title><em>Para Publike - Kod Publik</em> në Internet Freedom Festival, në Valencia, Spanjë</title>
<body>
<p>Erik Albers dhe Polina Malaja mbajtën një sesion <em>Para Publike - infrastrukturë publike - kod publik</em>", në Internet Freedom Festival në Valencia. Veç kësaj, do të paraqesin FSFE-në me një stendë informative. Merrni pjesë në sesion dhe ejani për një bisedë dhe për t’u njohur me personat pas FSFE-së.</p>
</body>
<link>https://platform.internetfreedomfestival.org/en/IFF2018/public/schedule/custom/478</link>
<tags>
<tag content="stendë">Info booth</tag>
<tag content="Internet Freedom Festival">IFF</tag>
<tag content="Para Publike - Kod Publik">publiccode</tag>
<tag content="Madrid">Valencia</tag>
<tag content="Spanjë">Spain</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 18
- 0
events/2018/event-20180310-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,18 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-03-10" end="2018-03-11">
<title>Chemnitzer Linux-Tage në Çemnic, Gjermani</title>
<body>
<em>Chemnitzer Linux-Tage</em> është një nga konferencat më të mëdha në Gjermani të Software-it të Lirë dhe zhvillohet më 10 dhe 11 mars, në ndërtesën qendrore të Universitetit të Çemnicit, Reichenhainer Straße 90. FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë informative, dhe <a href="https://chemnitzer.linux-tage.de/2018/en/programm/beitrag/332">të dielën, 11 mars, më 10:00, Room V2</a>,
<a href="https://www.schiessle.org">Björn Schießle</a>, bashkërendues i FSFE-së për Gjermaninë, do të flasë mbi
<a href="https://www.schiessle.org/articles/2017/11/14/software-freedom-in-the-cloud/">lirinë e software-it në re</a>.
Hyrja gjatë gjithë veprimtarisë është falas.
</body>
<link>http://chemnitzer.linux-tage.de/2018/en</link>
<tags>
<tag>de</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 23
- 0
events/2018/event-20180324-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,23 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-03-24" end="2018-03-24">
<title><em>Para Publike - Kod Publik</em>, në Merge-it në Torino, Itali</title>
<body>
<p>"Merge-it" është një konferencë italiane që bën tok krejt bashkësitë e lirisë dixhitale, mbi shumë aspekte, të tillë si Software-i i Lirë dhe Burimi i Hapur. FSFE-ja do të jetë e pranishme me një sesion rreth fushatës <em>Para Publike - Kod Publik</em> dhe gjendjen e sendërtimit të saj në Itali dhe BE. Hyrja është e lirë dhe falas. Ejani për një bisedë dhe që të njiheni me njerëzit pas FSFE-së.</p>
</body>
<link>https://merge-it.net/</link>
<tags>
<tag content="Torino">Turin</tag>
<tag content="Itali">Italy</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 15
- 0
events/2018/event-20180423-01.sq.xml View File

@ -0,0 +1,15 @@
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<eventset>
<event start="2018-02-03" end="2018-02-04">
<title>foss-north 2018 në Goteborg, Suedi</title>
<body>
<p>FSFE-ja po bashkëpunon me përkrahësit tanë në Goteborg për mbajtjen e foss-north-it, një konferencë e software-it të lirë që mbulon software-in dhe hardware-in nga perspektiva teknike. E mbajtur në Goteborg, mes Kopenhagenit, Oslos dhe Stokholmit, me një aeroport ndërkombëtar, ofron një vend takimi për bashkësitë nordike Foss.</p>
</body>
<page>http://foss-north.se/2018/</page>
<tags>
<tag content="Goteborg">Gothenburg</tag>
<tag content="Suedi">Sweden</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
</event>
</eventset>

+ 38
- 0
news/2018/news-20180212-01.sq.xhtml View File

@ -0,0 +1,38 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<html newsdate="2018-02-12">
<head>
<title>Merrni pjesë në ditën <em>I Love Free Software Day 2018</em></title>
</head>
<body>
<h1>Merrni pjesë në ditën <em>I Love Free Software Day 2018</em></h1>
<p newsteaser="yes">
Free Software Foundation Europe fton këdo të shprehë falënderim për krejt kontribuesit te Software i Lirë më 14 shkurt. Vitin e kaluar <strong>I Love Free Software Day</strong> i qe <a href="/news/2017/news-20170315-01.html">kushtuar aktivizmit jashtë internetit</a> për t’i treguar njerëzve jashtë flluskës tonë të filtrimit rreth rëndësisë së Software-it të Lirë. Këtë të mërkurë, do t’u kthehemi rrënjëve tona dhe përqendrohemi mbi faktin për të cilin u shpik së pari kjo ditë: të kremtojmë bashkësinë e Software-it të Lirë.</p>
<div class="captioned right" style="max-width: 506px; width: 30%;">
<a href="/contribute/spreadtheword.html#ilovefs">
<img src="graphics/ilovefs-sticker.png" alt="Një ngjitës me katër zemra të pikselizuara, etiketuar me përdore, studioje, ndaje me të tjetër dhe përmirësoje." />
</a>
<footer>
<p>Ngjitës për njerëz që e duan Software-in e Lirë (<a href="/contribute/spreadtheword#ilovefs">porositeni</a>)</p>
</footer>
</div>
<p>Software-i i Lirë është krijuar duke u bazuar në bashkëpunimin dhe dëshirën për përmirësim të përhershëm. Por, tej gjithë atyre njoftimeve për të meta dhe versione të rëndësishme, ndonjëherë harrojmë të shprehim falënderimin tonë për krejt personat që e bëjnë jetën tonë të përditëshme shumë më të lehtë dhe më të lirë: zhvilluesit, përkthyesit, grafistët, testuesit apo shkruesit e dokumentimit, për suita të mëdha software-i ose për mjete të vogla ndihmëse.</p>
<h2>Shpalosni dashurinë tuaj për Software-in e Lirë</h2>
<p>S’ka pse të jeni mjeshtër teknologjie që të përfitoni nga puna shpesh e padukshme e këtyre njerëzve. Ndaluni një çast të mendoni se cili program ju bëri t’i gëzoheni punës dhe jetës tuaj private. E bëtë? Tani tregojani botës! Mund të frymëzoheni pakëz nga <a href="/campaigns/ilovefs/">sajti ynë për fushatën</a>, <a href="/news/2017/news-20170315-01.html">raporti ynë për vitin e kaluar</a>, ose <a href="/campaigns/ilovefs/whylovefs/gallery.html">galeria e përditësuar e atyre që duan Software-in e Lirë</a>.</p>
<p>Përhapeni fjalën në botën jashtë internetit, me miqtë dhe kolegët tuaj dhe bëhuni pjesë e grumbullit <strong>#ilovefs</strong> në rrjetet dhe blogjet në internet. Le t’i gëzohemi një dite të mbushur me falënderime dhe krijimtari!</p>
</body>
<tags>
<tag content="I Love Free Software">ilovefs</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
<author id="mehl" />
</html>

+ 49
- 0
news/2018/news-20180219-01.sq.xhtml View File

@ -0,0 +1,49 @@
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<html newsdate="2018-02-19">
<head>
<title>FSFE Italy pyet partitë politike për pozicionet e tyre lidhur me Software-in e Lirë</title>
</head>
<body>
<h1>FSFE Italy pyet partitë politike për pozicionet e tyre lidhur me Software-in e Lirë</h1>
<p newsteaser="yes">Me rastin e zgjedhjeve të ardhshme në Itali më 4 mars, ekipi vendor i FSFE-së në Itali u dërgoi disa pyetje pastive pjesëmarrëse, për të njohur pozicionin e tyre lidhur me Software-in e Lirë në administratën publike dhe arsim. Do të botojmë dhe analizojmë përgjigjet e tyre, sapo t’i marrim.</p>
<div class="captioned right" style="margin: 2em">
<img src="/graphics/ballot-box.png" alt="Kuti votimi" />
</div>
<p>Në Free Software Foundation Europe, besojmë se mundemi dhe duhet ta bëjmë Software-in e lirë dhe Standardet e Hapur një çështje të krejt zgjedhjeve, qofshin këto të mbajtura në shkallë europiane, kombëtare, rajonale, ose në shkallë vendore. Kjo është arsyeja pse FSFE-ja e përdor kohën e fushatës elektorale të pyesë politikanët rreth qëndrimit të tyre mbi Software-in e Lirë dhe Standardet e Hapura përmes <a href="https://fsfe.org/campaigns/askyourcandidates/askyourcandidates">platformës tonë Pyetni Kandidatët Tuaj</a>. </p>
<p>Tani afër, ekipi i FSFE-së për Italinë u dërgoi një sërë pyetjesh partive pjesëmarrëse më zgjedhjet e përgjithshme italiane që do të mbahen më 4 mars. Pyetjet lidhem me pozicionet e partive rreth përdorimit të Software-it të Lirë dhe Standardeve të Hapura në administratën publike dhe vullnetin e tyre për të zëvendësuar formate pronësorë. Pyetje të tjera lidheshin me përdorimin e Software-it Publiknë arsim dhe rreth pozicionit të tyre lidhur me nenet 68 dhe 69 të &quot;Kodit të Administratës Dixhitale&quot; si dhe mbi çështjen e asnjanësisë në rrjet. Përgjigjet e tyre do t’i botojmë dhe analizojmë sapo t’i marrim. </p>
<p><blockquote>&quot;Me këtë fushatë duam t’u kujtojmë politikanëve italianë rëndësinë e Software-it të Lirë dhe përmbushjen e neneve 68 dhe 69 të Kodit të Administratës Dixhitale çka është detyrim i administratës publike.&quot; shprehet Natale Vinto, bashkërenduesi i FSFE-së për Italinë. &quot;Nga ana tjetër, dëshirojmë t’u japim votuesve italianë një shans që të njohin kollaj në këto votime pozicionet e partive pjesëmarrëse mbi Software-in e Lirë.&quot;</blockquote></p>
<p>Sqarim: Neni 68 dhe ai 69 i &quot;Kodit të Administratës Dixhitale&quot; i kërkon administratës publike në Itali të parapëlqejnë zgjidhje të ndërtuara brenda vendit dhe zgjidhje Software të Lirë, përpara atyre pronësore. Veç kësaj, e kanë detyrim të ndajnë me të tjerët kodin burim dhe dokumentimin e software-it të zhvilluar prej tyre me para publike. Mjerisht, për këto detyrime, shpesh mungon sendërtimi në praktikë.</p>
<p>Këto janë pyetjet që u janë dërguar partive pjesëmarrëse:</p>
<blockquote>
<ol>
<li>Cili është pozicioni juaj lidhur me përdorimin e Software-it të Lirë dhe Burim të Hapur brenda administratës publike?</li>
<li>Jeni pro bërjes së detyrueshme të përdorimit të standardeve të hapura për administratën publike?</li>
<li>Jeni pro fillimit të shtrirjes dhe zhvillimit të Software-it të Lirë dhe me Burim të Hapur në planet mësimore të shkollave dhe universiteteve?</li>
<li>Cili është pozicioni juaj lidhur me Kodin e Administrimit Dixhital (në veçanti, neni 68 dhe 69: &quot;Ripërdorim i zgjidhjeve dhe standardeve të hapura&quot;) dhe në rast se pajtoheni, do të ndryshonit ndonjë gjë në të?</li>
<li>Cili është pozicioni juaj ose ai i partisë tuaj mbi asnjanësinë në rrjet?</li>
</ol>
</blockquote>
</body>
<tags>
<tag content="Pyetni Kandidatët Tuaj">ayc</tag>
<tag content="Kod Publik">PMPC</tag>
<tag content="Standarde të Hapur">OpenStandards</tag>
<tag content="Administratë Publike">Public Administration</tag>
<tag content="Itali">Italy</tag>
<tag>front-page</tag>
</tags>
<author id="albers" />
</html>

Loading…
Cancel
Save